Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Laat je speelgoed staan... (deel 2)

Gehuld in een net jasje, getooid met gleufhoofd en met de microfoon in de aanslag verplaatste ik me met grote sprongen naar het andere eind van Sesamstraat. De heugelijke mededeling dat de Sesamstraat politiek landelijk zou gaan, werd nu kracht bijgezet met een persconferentie. Het was voor het eerst dat politiekjournalistiek Nederland ons Sesamsteegje wist te vinden. Immers, afgezien van de dagelijkse zendtijd, laat men het reilen en zijlen in mijn regio meestal links liggen. Waar voorgaande persconferenties alleen door mij als vertegenwoordiger van Sesamstraat Nieuws werden bijgewoond, daar werd de persconferentie ter ere van de geboorte van de nieuwe politieke partij "Eerste Straat Rechts" onder andere bezocht door Frist Wester en Ferry Mingelen. Wat een feestelijke avond had moeten worden, ontaarde echter in ordinair politiek schouwspel.

De avond begon al met de verrassing dat Elmo werd gepresenteerd als het politieke gezicht van de nieuwe partij. Opponent Pino kon zijn teleurstelling in deze democratische benoeming niet verbergen. Hij toonde zich een slecht verliezer door de volgende woorden door de vele microfoons voor zijn snavel tot twee maal toe te herhalen: "Wat moet Eerste Straat Rechts nu weer met zo'n rooie linkse rakker als frontman!!". Daarmee doelde Pino dus op de huids- danwel haarkleur van het Sesamstraat-schatje. Nadat initiatiefnemer Dhr. Aart enkele gematigde rechtse programmapunten bekend maakte, greep Elmo zijn kans om aan te tonen dat hij alles behalve een rode rakker is, door ongevraagd de nodige programmapunten aan te scherpen. Elmo trok zich blijkbaar niks aan van de protesten van de denkers achter het partijprogramma: Aart, Sien en Hakim. Onverstoord begon hij met zijn gênante relaas.

"Wat nou eerste straat rechts!! Zo lang mogelijk rechtdoor en pas helemaal aan het einde naar rechts", sprak Elmo met zijn immers vriendelijke stemmetje. Allereerst richtte hij zijn pijlen op Europa. In tegenstelling tot het programmastandpunt bleek Elmo een voorstander te zijn van terugtrekking uit Europa. De euro moest ook maar meteen weer omgeruild worden voor sesamzaadjes. Terwijl Dhr. Aart daarvoor juist nog het voordeel van de euro roemde omdat ze nu ook in de Franse Rue de Sesame konden betalen met dezelfde valuta. Elmo raaskalde vervolgens over belastingverlaging en afschaffing van het minimumloon. Om vervolgens de Islam aan te vallen door te spreken over het verbod op hoofddoekjes alsmede op het dragen van een gezichtsbedekkend verendek. Over zijn eigen haardracht geen slecht woord. Pino haakte hierop meteen in door naar de Tweede Wereldoorlog te verwijzen. Sien viel hem bij: "Wat een intolerantie Elmo!". Waarop Elmo nonchalant antwoordde: "Ach mens ga toch koken". Frits Wester stelde een kritische vraag aan Elmo: "Kan het kloppen dat deze standpunten me bekend voor komen?" Waarop Elmo triomfantelijk antwoordde: "Meneer Wester, een groot deel van deze standpunten heb ik eerlijk zelf gevonden op de nog smeulende resten van 8 jaar Paars." Meneer Aart greep na lang aarzelen na dit alles nu toch in. Hij liet Elmo de zaal uitzetten en benoemde Pino tot lijstrekker van Eerste Straat Rechts.

Ik verontschuldigde me nog tegenover gasten Frits en Ferry. Maar beide heren leken niet echt overdonderd door dit on-Sesamstraatse optreden. "We zijn wel wat gewend", spraken beide heren. Een paar uur later was er weer een persconferentie, ditmaal van dissident Elmo die de eenmanspartij Lijst Elmo zou presenteren. Liefhebbers kunnen overigens voor 2000 euro een avondje stappen met Elmo. Hij wil op deze manier de partijkas vullen. Vreemd genoeg heeft hij in dat geval opeens geen bezwaar tegen euro's.

Kermit de Kikker
Sesamstraat Nieuws

Schrijver: Sander Peek, 25 maart 2005


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.8 met 4 stemmen 807Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)