Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Tussen dromen en werkelijkheid.

Ik droom de hele dag, ik droom in wijnglazen, bierglazen, soepkommen, ik droom en kijk door de ramen naar buiten en zie spelende kinderen en verlang terug naar het onbezorgde spel van kind zijn. Ik speel nu ook nog wel eens spelletjes maar het spel dat ik nu speel is een serieuze volwassen aangelegenheid geworden.

Toen ik kind was had ik ook wel eens ruzie tijdens een spel, tuurlijk de hele buurt kon toen van het tafereel mee genieten, omdat je zo luidruchtig schreeuwde met zijn allen. Nu ben je roddel en achterklap geworden als er iets is, en hoef ik niet meer te schreeuwen om op te vallen, nu lossen ze de ruzies op door te zwijgen en de tijd er over heen te laten gaan, en een flinke Jaap is in je ziel gegriefd.

Maar ik droom dat ik een kind ben, ik fiets alleen op mijn fiets door de buurt, het is een schemerige avond, de zon verbiedt het zich zelf om helemaal te zakken en blijft in een rode gloed aan de horizon staan, het lijkt eeuwig te duren, mijn moeder lapt de ramen en telkens als ik voorbij fiets lacht ze, en ik krijg het warm, maar ik droom maar wat voor me uit, ik ben nu volwassen, de tijd dringt, en je ben nu op zoek naar het geluk dat je toen had!

Schrijver: F.Nijhuis, 11 apr. 2005


Geplaatst in de categorie: tijd

3,5 met 6 stemmen 935Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)