Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Club van 4

Het is al eerder opgemerkt, zodra een bijdrage, al dan niet terecht, direct belandt in hoge waarderingen, volgt er steevast een "afstraffing" door de club van 4. Zeer recent gebeurde het met een inzending van mijn "hand", een 9 en een 10 werden mijn deel, onmiddellijk gevolgd door 4 vieren, merkwaardig toch.

Wie zijn deze kleinbreinige amoeben, door welke drijfveren worden zij geloodst naar hun benepenheid ? Zijn het gewoon significante druiloren of worden zij geleid door misplaatste cognitieve dissonantie ? "Zie je wel, hij/zij heeft een lage waardering gekregen, een slecht stukje dus" ! Of is hier sprake van het zogenaamde (sorry Henk) knibbel-effect, zo van wat ze zelf niet krijgen halen ze er bij een ander af.

Zelf geef ik vrijwel nooit een cijferwaardering, ja soms een 10 omdat ik het onterecht vind dat een inzending laag gewaardeerd wordt. Veel belangrijker vind ik hoevaak mijn gewrochtsels worden bekeken, spannend is dan voor mij dat er zo lang mogelijk GEEN waardering wordt gegeven.

Club van 4, met of zonder strop, hang nu uzelve maar eens op.

Schrijver: Fred, 2 jun. 2005


Geplaatst in de categorie: moraal

2,8 met 9 stemmen 819Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
wil
Datum:
6 jan. 2006
Wat jammer dat die LAGECIJFERSGEVERS zoveel aandacht krijgen, dat verdienen ze echt niet!
Blijf a.u.b. doorgaan. Gezien het hoge gemiddelde wordt u heftig gewaarderd.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
28 jun. 2005
Email:
agschulzhotmail.com
Als beginnend inzender van mijn pennenvruchten zou jouw bovenstaande bijdrage op mij bijna ontmoedigend werken, te meer omdat ik wéét, dat ik mij daardoor ook kwetsbaar opstel. Na "Casimir" ben ik echter voornemens nog zo af en toe iets in te sturen, ook al ben ik de 70 al gepasseerd. Jouw relativerende opstelling o.a. ten opzichte van de club van vier geeft mij hopelijk de moed. Nogmaals: blijf schrijven, graag zelfs.
Naam:
Willem Houtgraaf
Datum:
6 jun. 2005
Email:
whoutgraafhotmail.com
De webmaster zou een ander principe kunnen introduceren. Bij elk cijfer dat gegeven wordt, dient een verklaring van het cijfer in duidelijke bewoording gegeven te worden. Wellicht blijkt dan dat de “club van vier” over de eigen woorden struikelt!
Naam:
Outsider
Datum:
3 jun. 2005
Email:
Wat je hier beschrijft, is mij ook maar al te vaak overkomen. Het is nu eenmaal zo dat er tamelijk veel mensen zijn die nergens begrip en waardering voor hebben. Vooral mijn laatste stukken werden heel slecht beoordeeld. Daar komt nog bij dat ik eigenlijk veel liever reacties zou krijgen dan cijfers, maar over het algemeen komt er zowat nergens een reactie op. Het lijkt dan wel of het niemand een fluit interesseert. Hoewel ik graag schrijf, hebben deze dingen voor mij het plezier grotendeels bedorven. Daar komt nog bij, dat het nog veel erger kan, want op een andere site ben ik helemaal verrot gescholden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)