Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Dierenliefde

Gezien de opinie in Nederland dat we het ruimschoots eens zijn met de stelling dat we verantwoordelijk zijn voor de dieren die we nemen, mogen we inmiddels wel stellen dat dit onderwerp niet echt tot een discussie zal leiden; en zo hoort het ook!

Een huisdier is immers geen wegwerpproduct en het 'aanschaffen' daarvan houdt meer in dan bijvoorbeeld de aankoop van een auto die men naar believen kan verkopen of dumpen op de sloop. Kortom: wie er voor gekozen heeft om een huisdier te nemen, dient daar zeker verantwoordelijkheid voor te dragen, juist in de vakantie. Maar ja, al die pensions zitten vol; en in Nederland wordt dan ook niets goed geregeld!

Misschien een tip voor het geval dat: praat eens met vrienden die ook huisdieren hebben. Een kat kan zeer goed verzorgd worden in zijn eigen huis. Honden zijn roedeldieren en passen zich vrij gemakkelijk aan binnen een andere roedel dan hij of zij gewend is, mits er leiding is. En een vogel, cavia of konijn in de kooi, mag ook al niet een al te groot probleem zijn. Dierenliefhebbers weten dit onderling allang, en het bespaart -zonder benadeling van de rechtaarde pensions- een hoop geld.

Is dat allemaal te ingewikkeld, bind dan je hond aan een boom in het bos, anders staat hij over een paar uur weer voor de deur en dat valt op. Laat de kat zijn eigen kostje maar bijeen scharrelen. En ook de vogel, cavia en het konijn kun je gewoon loslaten in de natuur; de laatste drie overleven het waarschijnlijk nog geen twee uur en heeft een bijkomend voordeel: heeft de kat namelijk ook wat te eten onderwijl u uw billen ligt te verbranden aan één of andere playa.

Bovendien is iedereen aan het eind van de vakantie verlost van het probleem zodat we weer massaal naar de dierenwinkel en fokkers kunnen rennen om een geliefd huisdier aan te schaffen. Goed voor de economie en al die zogenaamde dierenvrienden kunnen tot de volgende vakantie weer tevreden zijn. Blub, de goudvis, heb ik vannacht stilletjes in de vijver van de buren laten glijden. De kat werd er niet echt vrolijk van; zij had er ongetwijfeld meer van verwacht, maar kan zich koesteren in de gedachte dat de ze zich de komende weken nog kan verlekkeren aan een losgelaten parkiet. Cavia's en konijnen staan niet echt op het hoofdmenu, maar wie weet wat de toekomst nog mag brengen; het is tenslotte vakantie.

Schrijver: Adriaan Hoefs, 5 juli 2005


Geplaatst in de categorie: vakantie

3.0 met 5 stemmen 1.106Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)