Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Stik...Olie.

Men wil de Strategische reserves aanspreken! Wel, die van ons zijn al geruime tijd aangesproken en hun antwoord is vernietigend.
Waar zij het dan over ‘brandstofreserves’ hebben, geldt dit in ons geval voor het felbegeerde spaarboekje! Het is enkel nog bruikbaar als vodje papier om het haardvuur mee aan te steken. Dan nog wordt het dit jaar een héél klein vlammetje!

Het werkt verstikkend, je stookolietank vullen is een even grote kwelling aan het worden als het invullen van de jaarlijkse belastingsaangifte! Beide kosten je handenvol geld en lijken in rook op te gaan.
Zo is er wel méér. Het waakvlammetje van de boiler doet mij al in zweet uitbarsten en het ligt heus niet aan de warmte daarvan.

Als je beseft dat een tweetal liter van dit ‘vloeibare goud’ nu evenveel kost als een gesneden brood, slik je al eens een keertje méér bij het ontbijt. Het grijpt je gewoon bij de keel, knijpt die een heel klein beetje dicht en verklaart voor een stuk het moeilijk doorslikken van die boterhammetjes!
Een paar oude truien die hun afschrijfdatum al overschreden zijn, worden toch nog bijgehouden om de koudere periodes aangenaam te maken. In laagjes van vier moet dit wel lukken, uit de mode of niet, binnen ziet dit toch geen kat.

De hometrainer krijgt een plaatsje in de woonkamer. Om de beurt hebben we het dan even lekker warm tijdens het tv-kijken. Het is een alternatief en zo zijn er nog natuurlijk!
Koemest lijkt me wel wat, het geeft lekker veel warmte af, alléén jammer van het geurtje, dat ligt mij niet echt.

Straks moeten we nog gaan hopen dat het broeikaseffect een tandje bijsteken wil. De opwarming van onze aarde! Goedkoper dan dit kan toch niet.

Schrijver: danny cant., 3 sep. 2005


Geplaatst in de categorie: economie

4,0 met 6 stemmen 789Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)