Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

A.Einstein en J.Dreyfsandt

mijn veranderlijke gedachten/
stellen zelfs mijn kaleidoskoop/
voor een raadsel/
ben ik dan toch /
die ik niet ben ?/

julius dreyfsandt 2003


U zult dit wel tien keer moeten lezen om de wezenlijke betekenis van deze quote te kunnen begrijpen. Ik ben nu al aan de elfde keer toe en moet toegeven, hier heb ik iets bovennatuurlijks geschreven. Immers een jaar later kan ik deze zelfdzame intellectuele beschrijving van mijzelf amper bevatten. Het kostte veel bezoeken aan mijn psychiater om de kern er van de begrijpen.

Op het eerste gezicht denkt u bij zichzelf, wat raaskalt hij daar. Ben ik dan toch die ik niet ben. BEN IK DAN TOCH DIE IK NIET BEN, Zo van: ik ben een appel, maar eigenlijk niet. Ik ben Julius, maar toch weer niet.
Daarnaast vang ik aan met: mijn veranderlijke gedachten.... De chaos is compleet en
aangezien ik ook nog ín een kaleidoskoop kijk wordt het spoor mij geheel bijster. U weet wat dat is, zo'n kijkertje dat iedere keer na het draaien ervan andere kleurijke figuren laat zien die in spiegeltjes worden weerkaatst. Het is niet meer in kaart te brengen, het overstijgt zelfs de chaos.

Mijn psychiater raakte er hondsdol van, hij kon deze gedachten niet duiden of verklaren, ook niet na toepassing van de regressietherapie en baarmoederreflectie. Een bredere aanpak bleek nodig te zijn.
Hij consulteerde deskundigen op het gebied van To Be Or Not To be, Kaleidologie en deskundigen die het Cryptogrammen tot een professie hadden kunnen maken.. Zelfs de natuurwetenschappers , bekend met de chaostheorie en Einstein lieten hun licht er over schijnen.

Het bleek al snel dat sommige dingen niet te verklaren zijn en daarom werd er een pastoor en een paragnost benaderd.
Het was een uitdaging van de eerste orde: wie had Julius deze woorden laten spreken.Men was het er over eens dat dit niet van mijzelf kon zijn, hier was het hogere in het geding.

Bijbelteksten vlogen over tafel, de tafels van Mozes braken op die tafel en men bedacht, zo kan het niet langer.
Er werd een management team benoemd die het proces van studie en onderzoek zou gaan begeleiden.
Deze stond onder aanvoering van de hoofdredacteur van de Telegraaf omdat hij bewezen had de grootste problemen eenvoudig te kunnen neerzetten en dat het voor iedereen begrijpelijk zou blijven, ook als het niet altijd helemaal de waarheid is.
Maar dat laatste is een kleinigheid.

Intussen gingen mijn gesprekken met de psychiater gewoon door. Het ziekenfonds had toegestemd in de behandeling en dan Ga je ook door met behandelen. Bovendien zat er een doctorspromotie in als hij mij tot het einde zou kunnen begeleiden. Om een tipje van de sluier op te lichten zal ik aangeven dat naast het bovenstaand probleem er nog vele
afwijkingen te melden waren. Zo leed ik aan: overschattingsdrang, dat houdt in dat ik de andere kunne( mijn schatjes) te hoog inschatte.
Iets minder erg was de balneurose, weten dat je er twee hebt maar dat je er maar een voelt(of anders om)
Van ernstige aard bleek de ziekte van Prospect te zijn. Dit is het dwangmatig verzamelen van prospectussen(geen prostaten) en folders en die voortdurend op elkaar te lijmen. De behandeling van dit laatste kostte heel veel tijd. Alles moest weer losgemaakt worden. Gelukkig hielp mijn psychiater mee!

Er zat schot in de zaak waarover de deskundigen zich hadden gebogen, u weet wel die nieuwe chaostheorie die ik kennelijk had ontdekt, althans die via mijn mond naar buiten was gekomen.
Men was tot de conclusie gekomen dat als men jenever, cognac en zuiver bier in de juiste mate menkt en men drinkt dat te samen met een specifieke franse kaas(schimmel) en men doet dat een gehele dag, dat er dan een moment kan komen dat men de DWANG heeft om in de spiegel te kijken. (meestal op een toilet)
Er ontvallen u dan de volgende woorden: Ha Julius,Metha, Lia enz. ben jij dat? Nee zeg je dan, dit kan ik NIET zijn.

Schrijver: julius dreyfsandt, 8 sep. 2005


Geplaatst in de categorie: humor

3,2 met 4 stemmen 1.011Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
8 sep. 2005
Email:
fredmolenaarcasema.nl
Misschien moet je maar eens een correctie-programma over jezelf en tekst laten lopen, kom je waarschijnlijk tot de conclusie dat je bent wie en die je bent, totdat je jezelf niet meer herkent, dan is het jouw probleem niet meer.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)