Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Jozef de Kromme

Het bewogen leven van Jozef, een roestige spijker te Schuur

Reeds lang vertoeft Jozef in het tehuis voor oude spijkers, Roest Rust te Schuur nabij Het Zagen-complex.
Hij is daar flink in de vergetelheid geraakt. Hij wordt ook wel Jozef de Kromme genoemd daar hij na een misslag van een timmerman gekromd verder door het leven moest. Hij werd afgekeurd voor het grote werk en mocht alleen nog dienst doen als invaller voor lichte en niet diepe klussen.

En bij niet diepe klussen, die zowiezo gering van aantal zijn, raakt ook een spijker uit zijn doen en een verdere aftakeling was dan ook geen verrassing. Hij leed vervolgens aan de ziekte van de Versnelde Roest, een bij spijkers en ander ijzerwerk veel voorkomende kwaal en zoals u weet , zo gauw men besmet is, in dit geval door roest, helpen geen reïntegratieplannen meer.

Helaas verloor hij rond die tijd ook zijn liefhebbende echtgenote, Suzan de Schroef, die toch als kwiek bekend stond , aan de verdrinkingsdood in een oude cement-ton, waar zij ter plekke verstijfd in het cement achter bleef.

Nee, veel geluk heeft Jozef niet gekend, en slijt zijn dagen in Roest Rust.

Nou moet gezegd worden, dat Jozef door zijn houding een uitstekend biljarter is geworden. Weliswaar met twee ballen, maar allee, dat doet weinig terzake. Hij is een kei in het stoten,,,,Hij had dat onthouden uit zijn beroepsleven, hoe het stoten vooral niet moest gebeuren, Hij had er zijn handicap aan overgehouden met alle gevolgen van dien.

Hij was ook voorzitter van Roest Rust Biljart en kon door zijn houding dicht bij de mensen staan en was van nature erg begaan met lotgenoten. Hij was ook een voorbeeld voor startende duikers, hij had de perfecte houding voor een goede start
Het werkelijk duiken is hem door artsen verboden daar het water het roesten drastisch zou bespoedigen.

Het bestuur van Schuur had op een dag besloten dat er bezuinigd moest worden en net als in de mensen wereld leidt dat tot opruimen. Er moest plaatsgemaakt worden voor nieuwbouw spijkers immers de jeugd heeft de toekomst.

De uitvaart van Jozef vond plaats op een zaterdagochtend omdat de millieustraat dan geopend is.
Samen met oude planken uit Het Zagen-complex werd heel Roest Rust geruimd en op een aanhangwagen vervoerd naar de laatste plek...

Dat hij moge roesten in vrede

Schrijver: julius dreyfsandt, 17 sep. 2005


Geplaatst in de categorie: humor

1,0 met 1 stemmen 718Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)