Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De branding

Op mijn blote voeten stap ik door de branding. Het water voelt lekker warm aan. Ik heb mijn broekspijpen opgerold zodat mijn broek niet nat wordt. De schemering begint al zachtjes om mij heen neer te strijken. Aan de horizon zakt de zon steeds verder en verder de zee in. Haar rode stralen verspreiden zich over de hemel en steken haar in brand. Stap voor stap loop ik door. Waarheen weet ik niet, waarom ik hier loop al even min. Met mijn schoenen in de hand ga ik door. Het zand onder mijn voeten is zacht en het water komt steeds wat hoger te staan. Heel in de verte aan de horizon zie ik een vissersboot varen. De contouren worden zwart afgetekend tegen de rode lucht.

Een gevoel van rust maakt zich meester van mij. Al mijn wanhoop en verdriet zakken weg. Het lijkt een eeuw geleden dat jij tegen me stond te schreeuwen. De rust maakt plaats voor een ander gevoel. Een gevoel dat ik raar vind om te voelen op een moment als dit. Ik voel me gelukkig zoals ik hier over het strand loop. Ver weg van alles wat ik verafschuw en haat. Ver weg van alles wat mij pijn heeft gedaan. Hier kan niemand mij raken. Jij riep dat ik maar lekker eenzaam moest gaan zijn toen ik de deur achter me dicht trok. Ik denk alleen dat ik niet eenzaam ben. Eerder alleen hier op het strand. Er lopen wel mensen, maar zij kennen me niet en spreken niet tegen mij. Ik kijk om me heen en ervaar niets dan rust en stilte. De mensen om me heen lopen in harmonie met de natuur, stil, verder. Ik passeer een man en een vrouw. Zij lopen tegen elkaar aan en zien er intens gelukkig uit.

Zo liepen wij hier ook eens. Het raakt me niet eens maar als de gedachte opkomt dat het nu voorbij is. Nooit meer zal ik tegen jou aan hier lopen. Dat voelt goed. Ik had verwacht dat de tranen weer zouden gaan stromen, maar dat is niet zo. Al mijn verdriet is weggeëbd nu ik hier loop. De kalmte van de zee maakt me rustig. De golven spoelen mijn ziel schoon. Ik laat je achter me en loop door naar het nieuwe onbekende en ik zie wel hoe het allemaal er uitziet als ik daar ben.

Schrijver: anouschka borst, 25 sep. 2005


Geplaatst in de categorie: afscheid

2,0 met 2 stemmen 1.188Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)