Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Seksuele intimidatie irritatie

Het is weer zover hoor en het staat met grote koppen in de krant. Er is weer zo’n vrouw die zich genaaid voelt door een man, terwijl hij met het deel van zijn lichaam dat daarvoor bedoeld is, niet eens in de buurt is geweest. Sterker nog, zíj naait hém!

Sinds Lubbers schijnt het weer in de mode te zijn om massaal mannen aan te klagen die een vingertje te ver hebben uitgestoken. Maar wie bepaalt eigenlijk wat ‘te ver’ is? Zelf werk ik in een mannenwereld en als ik voor iedere keer dat iemand zijn hand om mijn middel legt of mijn schouders ongevraagd masseert, aan de bel zou moeten trekken, kon ik mijn tentje wel op gaan zetten bij het politiebureau (of waar geef je zulke dingen eigenlijk aan tegenwoordig?).
Zo sla ik zelf ook wel eens op de billen van collega’s, zowel bij mannen als bij vrouwen. Wat kan mij het schelen. Maar toch ben ik niet bang dat ik zal worden aangeklaagd. Mannen doen zoiets niet. Even aangenomen dat de film Disclosure met Michael Douglas niet op waarheid berust. En zouden de vrouwen die zonodig zo’n nietsvermoedende man aan moeten klagen, dat ook doen als ík het was geweest die haar een tik op haar kont had gegeven? Wedden van niet!

Het merendeel van deze aanklachten is een roep om aandacht. Wat ik dan weer niet begrijp, want blijkbaar kregen ze aandacht genoeg. Wat bezielt zo’n vrouw om iemands leven compleet te ruïneren? Er wordt altijd nog gedacht: ‘Waar rook is, is vuur’, dus ook al wordt de brave man ‘vrijgesproken’, er zal altijd een vies luchtje achter zijn kont blijven hangen. Ja, ik heb medelijden met de man. Hij moet bij iedere stap die hij in de buurt van een vrouw zet, zorgvuldig te werk gaan en beseffen dat er op ieder moment een bloedzuiger toe kan slaan.

Natuurlijk zijn niet alle klachten onterecht, maar de vrouwen van tegenwoordig willen toch zo graag als ‘gelijk-aan-de-man’ bestempeld worden? Zijn ze dan niet ‘mans’ genoeg om er zelf iets aan te doen? Ten eerste hebben we allemaal een mond gekregen om er iets van te zeggen (of ergens flink in te bijten). Als dat niet helpt, hebben we handen om mee te slaan en te knijpen en in noodgevallen kun je altijd nog je knieën in zijn jungle plaatsen. En als hij dan eenmaal gevloerd is, kun je als uitsmijter zijn vrouw nog even bellen.
Doet vast wonderen!

Schrijver: wendy77, 24 oktober 2005


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.0 met 5 stemmen 829Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)