Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De oude man en het jonge meisje

Ik stapte de bus op. Al vallend wierp ik mijzelf in het meest nabije zitje, tegenover een oude vent. Nonchalant sloeg ik m'n benen over elkaar en stopte muziek in m'n oren. Ik zonderde me af van de buitenwereld.

Niets zo rustgevend als luide rockmuziek, blazend in je oren.
Tim Vanhamel kan maar niet genoeg krijgen van seks, Mick Jagger niet van Angie en Jim morrison bejubelt het vrouwelijk schoon uit L.A.
M'n favoriete zanger blijft Tom Barman, zanikend over koetjes en kalfjes, erwijl hij een sigaret opsteekt en een lijntje doet.

De aanhoudende blik van de kerel voor mij zoog me terug met m'n beiden voeten op aarde. Ik verweet het hem. Hij scheen iets bemerkt te hebben op m'n been.

Ik vind m'n benen niet mooi. Met m'n onderbenen is er niet zoveel mis, misschien ietsje te gespierd door het dagelijkse versnellingloos fietsen.
M'n bovenbeven daarentegen zijn te dik.

De man vindt m'n benen wel mooi, besefte ik na een tel. Zijn ogen gleden langs mijn lichaam naar mijn gezicht en hij voelde zich betrapt door mijn schattende blik. Plotseling vond hij het buiten erg interessant. Saaie betonnen gebouwen, gehaaste mensen, lelijke auto's..

Tegenwoordig vind ik bijna alle nieuwe automodellen lelijk.
Zo gestroomlijnd. Geef mij maar een oude bak, waarbij je hoort dat je aan het rijden bent.

Nu was het mijn beurt om te staren. Ik gaf hem een jaar of 60,65, kalend, rond brilletje, sterke voorkeur voor de kleur bruin, lege blik.

Leeg, omwille van zijn leeg leven. Elke ochtend stond hij op om 6u stipt. Poetst zijn gelige tanden,wast zijn nog geligere handen, kamt zijn weinige grijze haren naar één kant zodat hij een beetje minder kaal lijkt. Dan kijkt de man verwachtensvol in de spiegel, alsof hij hoopt dat deze hem een ander beeld zou tonen.
Vervolgens sloft hij naar beneden, maakt flauwe koffie en slurpt deze langzaam op, suf voor zich uitstarend. Traag tikt de secondewijzer, spottend. Het verdere verloop van de dag is variabel: soms leest hij enkel en alleen de krant en kijkt wat tv, maar af en toe trakteert meneer zichzelf op een busuitstapje, waarbij hij met begerige oogjes de jonge vrouwen aangaapt.
Hij mist de vrouwen evenveel als de jeugd.

Hij bemerkt mijn blik en knikt, somber en geil.

Schrijver: Sofie Brusselmans, 8 november 2005


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

2.3 met 12 stemmen 4.199Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)