Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Sopie

Even mijn hond Pitbull uitlaten. In de verte zie ik Sopie lopen. Vroeger heette hij Jopie maar sinds hij alle soaps volgt die er maar te vinden zijn, gingen wij hem Sopie noemen.
Om Sopie heen staan enkele Medelanders die onlangs slaagden voor part one van de inburgeringcursus: “vind foutloos je weg in lokettenland”

Twee van hen maken, met een stok, slaande bewegingen naar Sopie. De rest staat er gezellig bij te lachen. Lachen! Daar ben ik helemaal voor. Lachen is gezond en de beste manier om je te bevrijden van overtollige stress.

Jaren geleden kwam Sopie terug uit een verkeerd verlopen LSD-trip en dat is nooit meer goed gekomen. Sinds die tijd zitten er wat draadjes los in zijn hoofd.
Niet dat het een slechte kerel is hoor. Helemaal niet. Integendeel zelfs. Als je voorbijgaat aan het feit dat hij het liefst in een doodskist slaapt en sigaren opsteekt tijdens het douchen, kan hij best voor een normaal mens doorgaan.
Sopie woont tegenover mij en is sinds jaren papierprikker bij de Gemeente. Je ziet hem dan ook elke dag met zijn prikker door de straten slenteren en geen enkel papiertje ontsnapt aan zijn aandacht.
Hij vertrouwde mij eens toe dat zijn grootste angst is, dat het papier in de toekomst misschien afgeschaft gaat worden. Hij raakt helemaal in paniek als hij 5 minuten geen papiertje kan ontdekken.
Ik ben een sociaal ingesteld mens en vind dat wij elkaar moeten helpen op onze weg door het leven. Vindt Sopie ook! Hij weet dat ik slecht slaap ’s nachts. Reden waarom hij elke nacht, klokslag 2 uur, zijn stereotoren op stadionsterkte zet. Van alles passeert er dan. Van Bon Jovi tot Jantje Shit. De politie heeft hem al eens gedreigd de toren in beslag te nemen maar het helpt niet. Sopie heeft in zijn hoofd gezet om Paco te helpen en van beslag is hij niet onder de indruk want hij eet nooit pannenkoeken..
Op mijn beurt wil ik een tegenprestatie leveren en zulke dingen neem ik zeer serieus. Dus neem ik, tijdens het uitlaten van de hond, dan ook altijd een berg kranten mee, die ik al lopend, versnipper en overal rondstrooi.. Meestal gebruik ik daar de overgebleven Telegrafen van vriend Kroegbaas voor waardoor de sensatie, versnippert, de stad ronddwarrelt.
Sopie ook weer gelukkig.

Een van zijn fanclubleden slaat nu iets harder en ik zie Sopie vallen. Zo te zien wordt dat geen cd’s draaien vannacht. Misschien worden er wel helemaal geen cd’s meer gedraaid want Sopie komt met zijn hoofd op de straat.terecht
De medelanders lachen zich inmiddels een bult. De waterlanders stromen over hun wangen van pret. Sopie ligt een beetje erg stil in een plasje bloed. Naast zijn hoofd dwarrelt een papiertje. Zijn prikkertje ligt doelloos naast hem.

Omdat ik zo’n sociaal mens ben maak ik de riem van de trekkende en piepende en woeste pitbull los.
Nu maar hopen dat de waterlanders van de medelanders blijven stromen en vooral dat ze blijven lachen want ze hebben geen idee hoeveel laaiende en ongeleide stress er nu op hen af komt stormen.

Had ik al gezegd dat Pitbull gek is op bitterballen?. En die krijgt hij altijd van Sopie. En Pitbull ziet niet graag dat daar een einde aan komt….Daar krijgt hij stress van….

Schrijver: Paco, 10 november 2005


Geplaatst in de categorie: geweld

3.8 met 5 stemmen 793Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)