Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Analyse..

Danny Blind! Zo schijnt de trainer van Ajax te heten. Laat ik het dus even over voetballen hebben want als iemand daar verstand heeft dan ben ik het wel..
Toen ik tien was stuurde mijn vader mij namelijk naar een voetbalclub. ‘Misschien dat ik je dan wat minder frequent van het politiebureau moet ophalen’, zei hij optimistisch.

Dat duurde precies één blauwe maandag.Letterlijk, want ik werd opgesteld als linksbuitenadem in welke positie ik twee verdedigers van de tegenpartij een paar blauwe ogen mepte.Ja wist ik veel, ik had ooit een keer naar rugby gekeken en daar deden ze niet anders. De trainer adviseerde mij het voetbal te vergeten en mij te richten op vrij worstelen wat mijn vader weer geen goed idee vond omdat het dan aanklachten wegens grof geweld zou gaan regenen.En een rechtsbijstandsverzekering zat er niet in met zijn salaris.

Danny is aan het opbouwen schijnt het. Hij is op zoek naar een nieuwe mandekker. Laat de Imam dat maar niet horen. Die heeft het niet zo op mandekkers, heb ik me laten vertellen.
Gister zag ik een interview met Danny. Voor de microfoon stond hij een “analyse” te geven. Analyse? Alsof je het over een ingewikkelde hartoperatie hebt in plaats van over een spelletje waarbij een bal tussen twee palen geschopt moet worden.
‘Je kunt er nog weinig van zeggen’, deelde hij minzaam mee.
'Je hebt wel “progressie” gezien. Je hebt wel Progressie gezien??
Misschien jij wel Danny. Ik niet. Ik heb alleen agressie gezien!
Vervolg van de “analyse“:
‘ Je hebt de vleugels niet veel gezien, maar die moeten nog groeien in de komende wedstrijden.’
De vleugels moeten nog groeien. Alsof je het over een gans in ontwikkeling hebt. Waar zit ik in hemelsnaam naar te luisteren? Zulke analyses geven vertrouwen. Op een trainer als Danny kun je blind varen.

Dan luister ik liever naar die andere trainer, die LEO BEENHAKKER. Die zegt tenminste wel zinnige dingen zoals: “Als een lama twee bulten heeft, wil dat nog niet zeggen dat het een kameel is." Daar kun je wat mee, als je weinig van voetbal weet. Dan begrijp je meteen het hele spelletje. Of wat dacht je van deze:”Een club als Ajax moet altijd voor de winst gaan.Maar ja, de NS laat ook wel eens een steekje vallen.”
Mocht je je afvragen wat voetbal met de NS te maken heeft. Heel veel! Want de NS is toch maar mooi de leverancier van complete treinstel-interieuren voor de knutselclub van het verenigd Hooligandom.
Als Johan Cruyff iets zegt begrijp ik het ook altijd direct: Als je wilt winnen, moet je scoren.
Kijk, in die korte zin vang je het hele voetbalcircus.
Mijn God, de vleugels moeten nog groeien. Zo ken ik er ook nog wel een: “De mandekker functioneerde niet.Hij had last van een acute impotentie”.
Volgens Danny, gaat het wel goed met Ajax in Europa. Ze zitten bij de laatste zestien.
In de Nederlandse competitie staan ze negende. Ene RKC Waalwijk staat vierde (??). Zitten die dan in principe ook niet bij de laatste zestien van Europa? Of zeg ik nu weer iets helemaal verkeerd?

Het zal mij benieuwen hoelang Danny Blind nog trainer zal blijven. Dat vroeg de interviewer zich ook af en Danny keek met blinde ogen in de verte.
Hij stond er wat vleugellam bij.

Schrijver: Paco, 30 november 2005


Geplaatst in de categorie: sport

4.4 met 8 stemmen 1.057Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)