Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Vergane glorie..

In een verveeld moment vroeg ik aan iemand: ‘wat zou er toch van die Heintje Simons geworden zijn?’ Stomverbaasd, nee verbijsterd was ik toen ik als antwoord kreeg: ‘who the fuck is Heintje Simons??’

Ik bedoel maar, altijd maar weer dat woord “fuck” in een zin gebruiken. Mag ik daar verbijsterd over zijn, ja? Kan er eindelijk eens een wet komen tegen dat woord? Wel een bon krijgen bij wildplassen maar woorden als fuck mogen ongestraft de ether in geslingerd worden.

Dus voor de jonge lezertjes onder ons: Heintje Simons was een kindsterretje, zeg maar een koorknaapje dat begin jaren zestig dikke hits scoorde. Eerst in Nederland met “MAMA”.
Daarna in Duitsland met hits als: “Ich bau dir ein Schloss” gevolgd door het politiek meer beladen: “Ich smijt dir von mein Schloss”. Dat tweede nummer vond ik overigens veel beter in het gehoor liggen. Vooral die ijselijke gil aan het einde van het nummer vergeet ik nooit meer.
Hoewel ik moet zeggen dat die op een CD toch anders klinkt dan op een langspeelplaat.
Ik denk dat ze, om die gil levensecht te laten klinken, echt een oma van drie hoog naar beneden hebben gedonderd. Daar moet Talpa de hand in hebben gehad. Kan niet anders want na big brother moet het wèèr iets gruwelijker.

Boze tongen beweren dat Heintje de onechte vader van Jantje Smit is. Andere boze tongen (hoeveel boze tongen glibberen er in Godsnaam rond in de showbizz??) beweren dat Jantje een Kloon van Heintje is. Maar daar heb ik niets mee want dat zou alleen al wetenschappelijk technisch onmogelijk zijn. Dan zou Jantje dezelfde genen moeten hebben als Hein en dat is onmogelijk. Jantje is namelijk Volendammer en die hebben alleen coke.

Niet alleen is Jantje een exacte kopie wat stem betreft maar hij graait ook in hetzelfde repertoire en scoort dikke hits in Duitsland. Het is dat Hein nog leeft anders zou je haast gaan denken dat Smit de reïncarnatie van Heintje is.
Toch neig ik er naar de boze tongen te geloven. En niet alleen omdat zowel Heintje als Jantje, hun “tje” lieten amputeren toen de baard in hun keel begon te groeien.
Heintje werd Hein en Jantje werd Jan.
Dezelfde boze tongen beweren dat Hein Simons redelijk jaloers was op de Duitse hits van Jan Smit. Met name “ich lieb die weisse schnee in meine nase" en het latere “oh Vati waar ist mein injectienaalde”. Het mag duidelijk zijn dat het Volendams karakter van ons Jantje duidelijk in de teksten naar voren komt en dat Simons zich wel voor zijn kop kon slaan omdat in zijn tijd alleen een liedje over LSD goed kon scoren. Hein mocht alleen over oma’s en mamma’s jodelen van zijn manager A. Kleijngeld.
Toen Kleijngeld overleed ging Hein voor het grote geld. Maar ja, met nummers als “mit die baard in meine keel sing ich mich ganz scheel”, scoor je ook niet echt een klassieker.

Resumerend kun je stellen dat uiteindelijk de baard in zijn keel hem de das om deed.Oma’s houden nu eenmaal niet van baarden in kelen..
Hij heeft nog een stembandtransplantatie overwogen maar zijn zusje wilde niet meewerken.Wat te billijken valt want zij zou dan in ruil Heins stem krijgen en dat is hetzelfde als het been van Cruijff krijgen als al het geld er al uit gepingeld is...

Kortom: het laatste wat men van hem gezien heeft is dat hij handtekeningen aan zijn fans op het kerkhof uitdeelde.
Veel meer dan windeieren leverde dat overigens niet op…

Schrijver: Paco, 1 december 2005


Geplaatst in de categorie: muziek

2.3 met 14 stemmen 1.376Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Aleida
Datum:
21 mei 2006
Email:
aleida2504yahoo.com
Wat een idiote uitspraken hier, en dat over een zanger die de schrijver niet eens kent. Ga je muziek geschiedenis na en kijk eerst op de websites van artiesten voordat je beledigende teksten neer zet.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)