Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

GEEN VERLICHTING IN DE STAD

Ik werd vandaag aangehouden omdat ik geen licht op mijn fiets had. Ik zag ze al staan. Maar ik met mijn domme kop draai me ook niet om en fiets rustigjes de andere kant op. Nee hoor, dat zou ik een beetje stom vinden staan (ja hoor, tuurlijk!), dus ik fiets rustigjes in de val van de politie.
Ach, wie geeft er nu zo’n leuke meid als ik een bekeuring? Nou die verwaande politie natuurlijk die als ze niemand aanhouden de hele dag met niemand anders spreken dan hun chagrijnige vrouw die zonodig weer spruiten met smakeloze gehaktballen moest klaarmaken en vervolgens in haar seksloze pyjamabroek aan de afwas staat. Ja, dan wil je wel even een praatje maken met mij, al is het alleen maar even om te dromen.

‘Ja, mevrouw, komt u maar!’
Hè wat! Nu al?
‘U rijdt zonder licht. U krijgt een bekeuring van mij.’
Bekeuring, bekeuring! Wat nou bekeuring! Kalm blijven, kalm blijven zeg ik je!
‘Wat is de reden dat u zonder licht rijdt mevrouw?’
‘Nou meneer de agent, als u het dan toch vraagt? Persoonlijk ben ik tegen al die verlichting zo rond kerst. Wat een verspilling zeg! Al die energie die maar wordt gebruikt voor smakeloze rendieren die ongewild een stekker in hun reet krijgen gedouwd om toch maar vooral niet in het niet te vallen bij de ultra-onder-spanning-staande-bierbuik-van-een-dikke-ouwe-vent-in-een-rood-pak van de buurman.Wat een verspilling zeg! Dus, meneer de politieagent, fietst ik nu demonstratief door de stad zonder licht. Toch niet nodig, zat licht overal! Of wilt u soms dat ik ook een stekker in mijn reet stop en een fietsende kerstmisattractie word?’

Helaas, deze reactie bevalt niet zo bij oude mannen met een pet en autoriteitswaan. Met een nors gezicht krijg ik een bon in mijn hand gedrukt. ‘Bedankt’, zeg ik nog. Bedankt? Bedankt waarvoor? Bedankt dat ik je heb geholpen uit je sociale claustrofobie te komen? Bedankt dat ik je heb geëntertaind voor 5 minuten? Dit was wel even de leukste reactie die je krijgen kon, hoor je! Nou, denk maar niet dat ik je ooit nog mijn telefoonnummer geef, knul! Door mijn milieubewuste en economisch verantwoorde reactie krijg ik dit als dank. Hoe fijn zit de wereld in mekaar. En nee meneer, economisch gezien ben ik ook geen voorstander van verlichting. Die zoek ik liever bij mezelf. Zou je ook eens moeten doen.
Rustigjes fiets ik verder door de kunstmatige verlichting van de stad.

Schrijver: Aurene, 14 december 2005


Geplaatst in de categorie: verkeer

2.0 met 3 stemmen 570Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)