Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De dag, geplukt

Niet gestoord door een wekker werd ik wakker om half negen, knie- en schootholte gestolen door kattenvolk, ik lag er warmpjes bij. Vandaag ging ik mijn oudste dochter helpen, pas verhuisd, er moest nog gelatexed, gegrond en afgelakt worden.

Toen ik mij realiseerde dat ik me nog een keer omgedraaid had, was het ineens elf uur, godverdegodver!! De telefoon ging over, ik wilde opstaan, maar de kluwen speldenkussens werkte tegen, het kattenvolk lag er nog behaaglijker bij dan het baasje. Kanttekening: het baasje (of het vrouwtje) denkt de baas te zijn, niets minder is waar, Felix regeert! Als er weer eens een muizenkopje of een vleugel van een duif ligt voor de keukendeur, dan is dat geen blijk van waardering voor wat je voor ze doet, neen, daarmee wil poes lief aangeven wat ze van je verwacht, ze staat boven jou.

Afijn, ik ren naar de telefoon, tuut tuut tuut, te laat. Maak een bakkie koffie, ik moet toch wakker worden, besef grappig de verleden tijd in tegenwoordigheid van geest, daar lag meer dan een kat op.

Ik ken mijn dochter, liever dan ze zou willen, dus ik beboter een viertal sneden brood en beleg ze met zelfgemaakte tonijnsalade, tongstrelend. Het recept stuur ik u graag, mits u mij een mailtje zendt met saladeverzoek. De kamer is nu bijna klaar, maar superdekkend kwam ik verf tekort, de klus wordt dus morgen pas geklaard. Ik naar huis, had een lekkere empanada in de koeling klaarliggen voor opwarmend gebruik, tzatziki van de Xenos, cabernet .........

Ik zit nu, afgeschermd, mijn dag met u te delen, moest ook nog een pijltje gooien in de kroegencompetitie, heb die jammerlijk verloren, maar ik weet dat ik morgen mijn dochter win.

Schrijver: Fred, 22 december 2005


Geplaatst in de categorie: familie

2.2 met 8 stemmen 947Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)