Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een engerd minder

Acteur Vincent Schiavelli, wie kent hem niet?
Nee, ik kende hem ook niet bij naam, maar toen ik de foto bij het artikel zag, wist ik meteen wie hij was. Ik moest even in mijn geheugen graven waar ik hem dan van kende, maar hij was Dr. Kaufer in 'Tomorrow never dies', joeg samen met Patrick Swayze diverse mensen de stuipen op het lijf in 'Ghost' en at gloeilampen in de serie 'Miami Vice'. In ieder geval, de brave man is dood.
57 jaar is hij maar geworden.

Over de doden niks dan goeds hoor, maar ik kan het toch niet laten, hem even door de mangel te halen. Iedere keer als ik deze man op televisie zag, had ik medelijden met hem. Hij moest vaak de engerd spelen en niet voor niks natuurlijk. Ik zou hem niet tegen het lijf willen lopen in een donker steegje, nog niet in een fel verlichte straat zelfs. Toch vond ik hem altijd iets zieligs hebben met zijn hondenogen en uitgezakte gezicht. Ik had altijd het idee, dat hij wel de slechterik speelde, maar eigenlijk niet gelukkig was in zo’n rol. Dat hij ieder moment in janken uit kon barsten. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat zo’n man gelukkig was met zijn uiterlijk. Hij heeft er ongetwijfeld veel geld mee verdiend, maar dan nog. Zulke mensen worden gecast omdat ze lelijk zijn. Dat noem ik nog eens een leuk gegeven als je op auditie gaat. Dat vereist een vrij dikke huid als je het mij vraagt.

Kom ik bij de vraag wat zo’n mens in godsnaam beweegt om de filmwereld in te gaan? Zou hij in de spiegel hebben gekeken, terwijl hij dacht: “Hé, ik ben zo ontzettend lelijk dat ik best een slechterik zou kunnen spelen in een film”.
Of zou hij gewoon van de straat zijn geplukt? Al vraag ik me dan weer af, hoe de castingbureaus dat doen. Hoe zeg je iemand vriendelijk dat hij zo lelijk is, dat je hem wel kunt gebruiken als engerd in een goede film, zonder dat je twee blauwe ogen en een onbruikbaar geslachtsdeel oploopt? Ik bedoel, wat is de kans dat zo’n man direct zegt: “Tuurlijk, leuk joh, wanneer kan ik beginnen?”

Vreemd trouwens, dat zulke vragen altijd door je hoofd gaan schieten, als iemand er niet meer is. Zal ik toch echt een andere engerd moeten gaan bezoeken om antwoord te krijgen. Rest mij niets meer dan even in te binden en de man met rust te laten. Als hij namelijk gaat doen wat hij in de film 'Ghost' heeft geleerd, zou hij mij wel eens achterna kunnen zitten om mij alsnog de stuipen op het lijf te jagen.
Kijken of ik hem dan nog zo zielig vind.

Schrijver: wendy77, 27 dec. 2005


Geplaatst in de categorie: overlijden

1,4 met 10 stemmen 1.504Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
30 dec. 2005
Mooi, deze laatste eer, uit onverwachte hoek bewezen, blijvend, in vrezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)