Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

DE JEUGD

De definitie van jeugd in de Dikke van Dale is: het jong zijn.

De jeugd bestaat al sinds de mens er is. Logisch. Maar zouden onze oer oer-oer-voor-homo-erectus-ouders nou ook al last hebben gehad van opstandige halfmens-halfaap pubertjes? Aapjes die hun vijgenblad achter hingen en niet voor?
Zouden er in de jaren 100.000 vC tot 1950 nC nou net zo veel opstandige pubers zijn als nu?? Ik betwijfel het.

Pas sinds de hippietijd merken we pas echt dat er ook echt een nieuwe generatie ontstaat. En niet een hernieuwde uitgave van de oude. Waren er in de jaren rond 1900 al alto's en demonstraties of was de tijd daar nog niet rijp voor? Is de puberteit al die jaren opgehoopt en toen -=BAM=- tot uitbarsting gekomen?
Ik weet het niet..

Nee, neem dan de pubers van de jaren 60/70/80 dat waren tenminste pubers.. Naaktdemonstraties, hippies, road trippin en anarcy! En het bolwerk van Nederland van de jaren ervoor, de kerk, loopt leeg.
Wat moeten de babyboomcreëerders wel niet gedacht hebben?
10000 jaar hebben we ze onderdrukt en dan komt er een lullig generatietje en dan zijn ze niet meer te houden.

Nee nu schreeuwt alles wat links, rechts, extreem, atheïst, progressief en een grote bek heeft dat ze de wereld wel ff gaan veranderen… wat is dit nou?
Hebben we ze teveel ruimte gegeven? Of te weinig?? Nou ja… de kinderen van die generatie (provo's en nozems) zullen tenminste de ruimte te krijgen om zich individueel te ontwikkelen zoals ze willen zijn..


2005 nC

TROUW kopt vandaag: jongeren slaan vrouw (83) voor `lol´ in elkaar.

Tja.. 35 jaar na VW busjes peace en (gepretendeerde?) mondiale verdraagzaamheid….
35 jaar na, bloemen, Queen, 'Watergate en Vietnam is er dan de Jeugd van 2005. Nog steeds de grenzen zoeken van het oneindige veld aan keuzes, losgebroken van hun ouders, ooms, neven en nichten.
Met gevolgen. Welke ouder had chillend op Woodstock kunnen denken dat het een nationale jeugdsport zou worden om bushokjes te vergruizelen?
Welke ouder had liftend richting Cuba kunnen denken dat zijn of haar lieve dochter er pas bij hoorde als ze 's avonds minstens 1 lijntje coke snuift?
Welke ouder had blowend op de Dam kunnen denken dat er zoveel zinloos geweld zou zijn dat we bij een stille tocht denken: o nee toch niet nog iets voor ik iets voor moet doen??


Ik begrijp ze niet meer de jeugd van 2005. Schreeuwen om individualisatie maar er vervolgens wel allemaal hetzelfde uit willen zien (Puma en Chasin´ zombies..). dat is toch net zoiets als het kapitalisme afkopen?
Nee o want wij zijn veel sneller volwassen dan onze papa's en mama's.. maar voor ons 20ste komen wij het huis niet uit.
En als we op onze 18e verjaardag een auto krijgen dan is die door pap lief betaald..


Nee, jeugd van Nederland, verzet je, vernieuw je maar denk er wel even bij na.. En ik denk dat als we allemaal ons aan de stelregel van deze aarde zouden houden de aarde er een stuk mooier uitzouden zien.

RESPECT! Voor al wat leeft!

En respect uit je in wat je doet.
Niet door een bandje te kopen en vervolgens de wikkel in struiken gooien...Bart Rozema.. zelf helaas tot deze hersenloze kliek behorend

Ps. Niet elke puber is dom en niet de hele Nederlandse jeugd is dom.
Alleen erger ik me dood aan bepaalde aspecten van de jeugd anno 2005.

Schrijver: bart rozema, 29 december 2005


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.4 met 5 stemmen 798Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)