Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Brief aan Cor Jan van Zwol

Beste Cor Jan van Zwol,

Een aardig “Gefeliciteerd Wendy, met je behaalde titel Columnist van het jaar” zou je niet hebben misstaan. Het zou zelfs leuk zijn geweest. Maar nee, in plaats daarvan trek je van leer in een aanvalscolumn met een hoog en-toch-ben-ik-beter-dan-jij gehalte. Jammer, dat je je als winnaar van het zilver zo laat kennen. Jammer dat je jezelf als verliezer bestempelt.

Nu ben ik van nature een aardig persoon, dus wil ik je column best serieus nemen en reageren op enkele stellingen van jouw kant.
Ik citeer:

“Ik had graag een award gewonnen op OnsForum. Puur en alleen, omdat de mensen niet om mij heen zouden kunnen. Ik wil geen afbraak doen aan andermans verhalen, maar mijn verhalen zijn toch echt beter dan de anderen die ik gelezen heb……”

Lieve Cor Jan, stop alsjeblieft met dromen. Dat je jezelf beter vindt dan wie dan ook, vind ik behoorlijk lachwekkend moet ik zeggen. Je vergeet te genieten van het schrijven en bent alleen maar bezig met ‘de beste’ te willen zijn. Hier ga je al de fout in. Ik weet dat je geen kritiek duldt, maar mag ik je even wakker schudden en zeggen dat je absoluut niet perfect bent en dat je altijd beter kunt. Alleen taaltechnisch valt er al een hoop te sleutelen aan je columns, zoals ook aan mijn columns nog veel te verbeteren valt. Leren van mensen en genieten van wat je doet, is een betere basis om te schrijven dan wat je hier laat zien. Dat de mensen niet om je heen kunnen, ligt dan ook niet aan het winnen van een award.

“Waar ben je bang voor? Ik vind dit altijd een mooie vraag. Als iemand wil dat ik dingen van haar weet, dan vraag ik naar haar angst. Iedereen is bang, dus zij ook…… De vrouw is bang voor zichzelf. Wendy 77, waar ben je bang voor?”

Ik ben niet bang voor muizen of spinnen, maar wel voor honden. Ik ben niet bang voor vuur, maar wel dat mijn huis tot de grond toe af zal branden. Ik ben niet bang om ‘niet aardig’ gevonden te worden, maar wel dat mijn kinderen niet geaccepteerd zullen worden op school. Ik ben niet bang om rood te staan, maar wel om miljonair te worden. Ik ben niet bang voor terrorisme, maar wel voor zinloos geweld. Ik ben niet bang om dood te gaan, maar wel om dierbaren te verliezen.

Cor Jan, ik hoop hiermee mijn punt duidelijk te hebben gemaakt en tevens antwoord te hebben gegeven op jouw vraag.
Het geheel samenvattend zou ik nog willen zeggen:
Ik hou niet van ruzie en schrijven doe ik voor de lol.
Ik ben voor veel dingen bang, maar niet voor mezelf en al zeker niet voor Cor Jan van Zwol.

Met vriendelijke groet,

Wendy77

Schrijver: Wendy77, 7 jan. 2006


Geplaatst in de categorie: hobby

3,0 met 5 stemmen 814Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)