Inloggen

Alle inzendingen over Balkenen

175 resultaten.
Sorteren op:

Nu Balkenende nog

beschouwing
4,0 met 20 stemmen 537
...hij. Hij kan niet samenbinden. Mensen – met al hun verschillende opinies - verenigen rond een gezamenlijk doel. Ze inspireren en motiveren. Die kwaliteiten hebben we broodnodig. En die heeft Balkenende niet. De PvdA heeft wel ingezien wat de toekomst behoeft. Met Job Cohen komen zij met...

Balkenende

dagcolumn
3,0 met 6 stemmen 205
...je bent, maar een beeld van jezelf scheppen. En dat kan beter zonder journalist op je lippen. Balkenende gaat het zo niet redden, dit keer.

Wat bekt het best?

dagcolumn
4,2 met 11 stemmen 713
...Bordewijk mijn inspirator is: Algemene Zaken: Balkenende (CDA) Binnenlandse Zaken: Spies (CDA) Buitenlandse Zaken : Hamer (PvdA) Defensie: Tang (PvdA) Economische Zaken: Kant (SP) Financiën: Sterk (CDA) Integratie: Abel (SP) Justitie: Korvinus (GL) Landbouw: Pieper (CDA) Onderwijs,...

VIVA BALKENENDE

beschouwing
2,7 met 7 stemmen 1.238
...grote instemming en plezier laatst ergens een uitspraak van voetballer Rafael van der Vaart: “Iedereen loopt altijd maar op premier Balkenende te zeiken, dat moet nu eens ophouden. Ik vind hem een aardige kerel en volgens mij doet hij zijn werk goed.”

Stijfburgerlijk en oncharismatisch?

column
1,4 met 5 stemmen 1.683
...van plan, maar volgens de kieswijzer van internet zou PvdA beter bij mij passen. Daar heb ik toen op gestemd. Bij de volgende verkiezingen ga ik echter Balkenende stemmen, omdat ik er slecht tegen kan dat er nu al jarenlang voortdurend emmers vol modder en onterechte kritiek over hem worden...
RvD11 jun. 2005Lees meer…

Jan Peter go home

dagcolumn
4,0 met 7 stemmen 305
...hij maakte een fout en een minder kardinale dan Balkenende. En wat zei Leers: ‘het spijt me Maastrichtenaren, ik ben verantwoordelijk voor mijn fout en daarom stap ik op.’ En daar ging ie naar huis. Binnenkort gaan de Amerikanen na een moeizame Irak-missie naar huis. Mijn hielen zijn rood...

Het Koefnoen Kabinet

hartenkreet
4,5 met 19 stemmen 2.109
...see ya Harry, uhmm JayPay!" En voordat Balkenende kan reageren heeft Bush al opgehangen. "Wat een Neanderthaler!" denkt ie, maar hij zegt het niet. Hij checkt zijn beltegoed en ziet dat er nog zes euro over is, genoeg voor de komende drie maanden. Voor de spiegel trekt hij zijn...

Balkenende: een lafaard.

dagcolumn
3,9 met 25 stemmen 1.653
...aan zijn laars lapt. Balkenende noemde Bos tijdens de verkiezingen een draaikont. Ik noem Balkenende gedurende zijn regeertijd een lafaard.

bewering
1,7 met 3 stemmen 93
"Balkenende" en "politiek" zijn twee woorden die in combinatie met elkaar om problemen "smeken".

bewering
2,6 met 5 stemmen 141
...een regering die niet regeert. Problemen die niet worden aangepakt. Het schip der staat dat stuurloos ronddobbert. Dus meneer Balkenende, Donner en anderen, maakt u en uw kliek maar eens plaats voor daadkrachtige en open bestuurders.

ZWEREN OP DE BIJBEL

dagcolumn
3,7 met 7 stemmen 361
...onder zijn neus gedrukt. De verslaggever vroeg of hij zijn hand op die Bijbel wilde leggen en dan op de Bijbel zweren dat het CDA en Balkenende niets te verbergen hadden. Dat wilde de CDA politicus niet. Ook niet na enig aandringen. Veelzeggend…
paco 5 feb. 2009Lees meer…

Gezondheid en werken

verhaal
2,4 met 23 stemmen 1.202
...... een ieder ander die werkend op z'n krent zit "mag" gewoon komen werken. Want, zo stelt men "terecht", zittend gebruik je je voet niet." Zou de heer Balkenende nu misschien anders denken over de bezuinigingen in met name de gezondheidzorg en nu, wie weet (?), ook...
Rudolf23 okt. 2004Lees meer…

bewering
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 92
Met onmiddellijke ingang moeten alle bestuurders en ambtenaren die boven de Balkenende-norm zitten worden teruggezet op deze norm.

bewering
3,5 met 6 stemmen 96
De nieuwe topman van Reaal (staatsbedrijf!) zou niet meer dan de Balkenende-norm mogen verdienen. Rutte verdient hoon nu hij Van Olphen veel ruimer wil belonen.

Hypes

beschouwing
0,5 met 4 stemmen 659
...hem af te zetten. Maurice het koffiedik orakel heeft geblaft dat nog maar 6,7 % van de Nederlanders Balkenende & Co ziet zitten als regering van Nederland.

bewering
4,1 met 9 stemmen 1.751
Het getuigt niet van lef dat onze premier Balkenende besloten heeft de Dalai Lama, die binnenkort ons land bezoekt, te negeren uit angst voor een reactie van het grote China.

bewering
3,7 met 6 stemmen 114
Minister-president Jan Peter Balkenende spreekt tegen dat hij in de race is voor een hoge post in Europa. Wat zal Europa blij zijn als het tóch blijkt door te gaan. (En Nederland ook!)

bewering
4,0 met 1 stemmen 82
Door het economische beleid hebben de kabinetten Balkenende een deel van onze identiteit vernietigd. Dit is de belangrijkste oorzaak van de verwarring in het land en de crisis. Het duurt jaren om dit op te bouwen.

Spreken met één mond

dagcolumn
4,7 met 6 stemmen 303
...dan. Hun bijdragen waren onmisbaar. Daar kunnen andere landen op voortborduren. Dus Bos, nu komt het erop aan. Neem Balkenende tussen de kaken van je ene mond en bijt door. Er kan nog wel een crisisje bij.

bewering
1,5 met 4 stemmen 383
Camiel Eurlings heeft vriend en vijand verrast door op te gaan stappen als politicus. Ik denk dat het CDA met Eurlings achter het stuur het dubbele aantal zetels zou halen als met Balkenende aan het roer.

bewering
1,5 met 4 stemmen 212
Balkenende aan de (Europese) top, zijn partij een flop en Nederland verkiest niet langer deel te nemen aan een old-boys-netwerk. Kleurloos gezichtsverlies, de volgende verkiezingen zullen zulks uitwijzen.

Stop de VS op Cuba, te beginnen in Nederland!

dagcolumn
3,3 met 10 stemmen 761
...wereldorde toekomen. Het nieuwe kabinet Balkenende–Bos-Rouvoet met zijn christelijk-sociale ethiek zal er goed aan doen het in deze a-christelijke en a-sociale beleid van de Regering-Bush actief en openlijk te veroordelen. Wat mij betreft is het hoog houden van het recht in de...

bewering
3,2 met 4 stemmen 129
De politieke verhoudingen zijn in Nederland door de uitslag bij de Europese verkiezingen drastisch gewijzigd. Dit kan en moet misschien wel consequenties hebben voor afzonderlijke partijen/partijfunctionarissen in het algemeen en het huidige kabinet Balkenende-Bos-Rouvoet in het bijzonder.

Nederland: tot op het bot verdeeld!

dagcolumn
3,0 met 7 stemmen 372
...echec van Van Marwijk in 2010 met zijn allen voor Guus Hiddink opteren: daarin kan heel Nederland zich vinden. Sneu voor oud-premier Balkenende dat Premier Verdonk dan in Polen/ Oekraïne aan Guus’ zijde in 2012 ons hoogtepunt zal bereiken: Trots op Nederland!

Het kan besproken worden, maar het staat niet ter discussie

dagcolumn
4,4 met 7 stemmen 267
...van oplossingen om de crisis aan te pakken. Balkenende wilde “niet vooruitlopen op de mogelijke uitkomsten”, zo zei hij. “Het zou besproken kunnen worden, maar het stond zeker niet ter discussie”, zo vervolgde hij zijn reactie. Vreemd, waarom zou je iets dat niet ter discussie staat...

bewering
3,0 met 3 stemmen 682
De Nederlandse diplomaat Robert Serry, speciale VN-gezant voor het Midden-Oosten, heeft groot gelijk dat hij afstand van de opvatting van het kabinet-Balkenende over de Gaza-oorlog neemt. Serry verwijt Israël 'excessief geweld' te gebruiken.

bewering
3,5 met 4 stemmen 127
Als onze premier Balkenende ook maar een knip voor zijn neus waaard is, dan geeft hij toestemming voor een parlementair onderzoek naar de besluitvorming rond de Nederlandse steun aan de Amerikaanse oorlog tegen Irak. Zijn tegenargument dat geen nieuwe feiten aan het licht zullen komen, is een...

bewering
4,0 met 3 stemmen 94
Dat premier Balkenende zich als primus inter pares opstelt bij het bezweren van de Crisis voelt voor PvdA-voorman Bos en CU-voorman Rouvoet niet goed. Zij zien zijn plaatsbekleder in de besprekingen Donner het liefst zo snel mogelijk opdonderen.

Toverhoedvoetbal

verhaal
1,9 met 18 stemmen 1.092
...Ook dat gaf premier Balkenende. Daarna hield iedereen weer van premier Balkenende.
cornil 2 nov. 2009Lees meer…

De wraak van Balkenende

dagcolumn
1,2 met 4 stemmen 253
...democratie. Een beetje rekening houden met de stem van dat onwetende volk, kom op zeg, zo kom je nooit aan de macht. Ha, dacht Balkenende. Ik zal ze wel krijgen dat stelletje weerbarstige Nederlanders. Ik pak ze terug op mijn eigen manier.
Meer laden...