Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Stop de VS op Cuba, te beginnen in Nederland!

De VS begonnen de oorlog in Irak wederrechtelijk.
Er was de mogelijkheid in het kader van de VN het misdadige regiem van Saddam Hoessein een halt toe te roepen maar Bush zag om hem moverende redenen hiervan af.

Het toenmalige kabinet Balkenende steunde zijn bondgenoot, hoewel het wist dat de attaque van Amerika de internationaal erkende rechtsgronden miste. Het gevaar dat het recht van de sterkste zegeviert, is op deze wijze levensgroot aanwezig.

Ik begrijp dat, als Nederland zijn stem verheven had tegen dit misdadige optreden van zijn belangrijkste bondgenoot, De Hoop Scheffer geen Secretaris-generaal van de NATO zou zijn geworden en Balkenende niet zou zijn uitgenodigd voor het matineuze ontbijt in het Witte Huis.

Een niet noodzakelijk uitvloeisel van de Amerikaanse oorlog in Irak is de wijze waarop Amerika honderden min of meer willekeurig opgepakte wereldburgers jarenlang opsluit in een Amerikaans (!) kamp op Cuba. Hun wordt op een ongekende manier rechten onthouden die een ieder in de huidige wereldorde toekomen.

Het nieuwe kabinet Balkenende–Bos-Rouvoet met zijn christelijk-sociale ethiek zal er goed aan doen het in deze a-christelijke en a-sociale beleid van de Regering-Bush actief en openlijk te veroordelen.

Wat mij betreft is het hoog houden van het recht in de wereld belangrijker dan cijfers achter de komma welke rijkaards op de lange duur mee moeten gaan betalen aan de AOW en de instandhouding van de hypotheekregeling.

Stop de VS op Cuba, te beginnen in Nederland!

#*#

Schrijver: Dagschrijver, 14 januari 2007


Geplaatst in de categorie: moraal

3.3 met 10 stemmen 762Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)