Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Wat wil Wouter?

Met ongeloof zien zowel kenners als niet-kenners van politiek Nederland Wouter Bos de besprekingen met het CDA (geassisteerd door de sociaal-christenen van de CU) voeren.
Zowel kenners als niet-kenners herinneren zich de eerste formatie na de vorige verkiezingen waarbij Wouter op een onthutsende wijze door Verhagen (CDA) gemangeld werd.
Toen er op bijna alle punten overeenstemming was bereikt werd Wouter afgeserveerd waarna hij onmogelijk oppositie kon voeren tegen de vergelijkbare compromissen tussen CDA en VVD (geassisteerd door de sociaal-liberalen van D66).

Zowel kenners als niet-kenners herinneren zich de gelikte maar daarom niet minder kwalijke wijze waarop Wouter bij de laatste verkiezingen werd neergezet door het CDA-campagneteam als draaitol.

In plaats van vast te houden aan een rood-christelijk kabinet doet Wouter nu mee aan een tenenkrommende formatie, die óf niets oplevert óf een kabinet dat strijdig is met wat in brede lagen van de PvdA en haar achterban en stemmers wordt gevonden. Als een monstrum zal het kabinet Balkenende-Bos-Rouvoet worden ervaren voor de korte tijd die het beschoren zal zijn. Kort omdat dit onverhoopte kabinet niet op een structurele meerderheid in beide kamers zal kunnen rekenen. Hoewel, de PVV doet nog niet mee aan de Statenverkiezingen 2007...

Men hoeft niet Maurice de Hond te zijn om te voorspellen dat zowel ter linker zijde (SP) als ter rechterzijde (PVV) PvdA-stemmers stelling zullen nemen tegen de huidige omweg die Wouter is ingeslagen. Ik sluit niet uit dat dit zijn laatste dwaaltocht is. Konden we 4 jaar geleden nog zeggen: hij bedoelde het goed maar in zijn naïviteit heeft hij het moeten afleggen tegen politieke vos Verhagen, nu lijkt er geen enkel excuus te verzinnen voor dit tegendraadse optreden van wat ooit de coming man van de PvdA was.

Als niet-kenner denk ik dat Wouter door zo zijn eigen gang te gaan er níet zal komen…

#*#

Schrijver: Dagschrijver, 10 januari 2007


Geplaatst in de categorie: politiek

3.6 met 8 stemmen 649Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)