Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Premier Van Gaal

Nederland heeft behoefte aan een Sterke Man. Onze twee vermaarde leiders hebben gefaald. Ze zijn lijders geworden. Aan een vertrouwensbreuk. Balkenende en Bos braken het stuur van het schip der staat. Als falende bestuurders dobberen wij machteloos met hen mee. We hoeven niet eens aan wal te blijven staan om als beste stuurlui commentaar te leveren. Nee, wij zitten allemaal in hetzelfde schuitje.
9 juni 2010 gaat Nederland voor de zoveelste keer stemmen.

Ergens in het zuiden van Duitsland woont een machtige man. Een Nederlander. Naam: Louis van Gaal. Lengte: 1.90 meter. Karakter: stevig stabiel. Enig minpuntje: kort lontje. Hij zwaait de scepter met straffe hand over een Duitse topclub. Met zijn Bayern München draait ie nog goed ook.

Met ons oorlogsverleden lijden wij Nederlanders nog steeds aan een angstcomplex voor alles wat Duits is. Daar komt nog bij dat we in 1974 de WK-finale verloren van de Duitsers. Onverdiend want we waren beter. Maar ja, ons leger was in mei 1940 eigenlijk ook beter dan de Wehrmacht. Toch verloren we. Hartstikke onverdiend allemaal. Maar nog steeds schijten we in onze broek voor onze machtige oosterburen. Dus als een Nederlander de Duitse voetbalelite eronder krijgt… tja, dan moet het wel een echte leider zijn.
Het is oorlog in politiek Nederland. En voetbal is oorlog. Komt dat even goed uit.

Daarom stel ik voor dat we bij de komende Kamerverkiezingen op meneer Van Gaal stemmen. Naar verluidt is hij CDA-aanhanger. Dat wel. En hij staat niet op de kandidatenlijst. Maar als we met ons allen over die minor points stappen valt er een mouw aan te passen.

Men zegt dat Louis beschikbaar is. Ook al staat hij straks op 9 juni niet op de lijsten, we zetten zijn naam gewoon op het stembiljet.
Als volgt: L. van Gaal, sterke man.
Als dat nou zo’n keer of vier, vijf miljoen gebeurt dan is dat wel een signaal. Daar kan de oude politiek niet omheen. Dan moeten ze wel. Voordat je het weet staat ie naast Bea op het bordes. Dus hupsaké, effe praten met Beckenbauer en losweken die man.
Het landsbelang roept.


Zie ook: http://www.gmuitgevers.nl

Schrijver: George Knottnerus, 26 februari 2010


Geplaatst in de categorie: sport

3.5 met 4 stemmen 455Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)