Inloggen

Alle inzendingen over Bezuinigingen op zor

260 resultaten.

Sorteren op:

bewering
3.0 met 2 stemmen 76
...demissionaire bewindslieden, die met een duizelingwekkende slakkengang een regering trachten te formeren een zorg zijn, zolang voor hen het zo gekoesterde pluche maar droog blijft.
Bas Lieshout13 september 2017Lees meer…

Plastic-hand-geschoeid

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 76
...COVID-19 tussen werken mét en post bezorgen zonder plastic handschoenen? In beide gevallen was ik nadien hoe dan ook grondig mijn handen. Wel merk, voel en begrijp ik dat mensen het prettig vinden dat ik plastic-hand-geschoeid de aan hen geadresseerde post in hun brievenbus schuif;...

bewering
4.6 met 7 stemmen 110
Als ik bezuinig geef ik minder uit, als de politiek bezuinigt ben ik meer kwijt. Misschien moet ik maar eens bezuinigen op driedelige pakken en kokerrokken.
Fred28 september 2012Lees meer…

bewering
4.0 met 2 stemmen 91
Bezuinigen betekent oha minder uitgeven, maar de politiek vertaalt dat naar meer belasting heffen. Bezuinigen moeten we allemaal, totdat het je raakt. Dat doet pijn, de bovenlaag beseft zulks en plaatst zichzelf buiten schot.
Fred20 februari 2011Lees meer…

Arm land

column
4.2 met 4 stemmen 144
...de winkel, bij de bushalte mort het volk. De wal gaat dit schip keren, deze herfst nog, op het Malieveld en in de straten.

Arme burgers

dagcolumn
3.6 met 5 stemmen 268
...koningshuis een paar jaar met de helft minder moeten rondkomen. En die 30% salarisverhoging van Kamerleden, die moet ook eens opnieuw bekeken worden. En zo kan ik nog wel even door gaan. Maar ja, wie ben ik, een arme burger, juist ja.

bewering
3.4 met 5 stemmen 80
'Bezuinigen' betekent in de politiek dat men nieuwe en inventieve manieren probeert te vinden om weer extra in onze beurs te kunnen tasten.

Onze bezuinigingsronde...

hartenkreet
0.0 met 1 stemmen 83
...om jou te helpen 'bezuinigen' op dingen waar we gewoon recht op hebben in een beschaafd land. Dus als je bij ons aanklopt voor weer extra geld dan kom je van een kouwe kermis thuis want dat geld is er niet of wel soms?

bewering
3.2 met 6 stemmen 148
...dat die 2 miljard aan bezuinigingen op de zorg ook binnen kunnen worden gehaald door 20 JSF's minder aan te schaffen. Niemand hoeft dan meer te kreperen door extreem hoge eigen bijdragen. Hopelijk worden al die 1,5 miljoen mensen die op de PVV hebben gestemd nu eindelijk wakker. Zie ok...

bewering
3.9 met 8 stemmen 1.124
Bezuinigen moet iedereen. Het probleem is dat mijn vrouw er geen gehoor aan geeft.
wiebe5 november 2012Lees meer…

Wijlen de sociale rechtsstaat

dagcolumn
4.4 met 65 stemmen 1.481
...de gehandicapte jongen. ‘Nee,’ zegt-ie, ‘dat smartengeld is geen vermogen. Daar leef ik van omdat ik niet kan werken.’ Zijn begeleider wil niet ingaan op de vraag van de interviewer wat hij van de verhoging van de eigen bijdrage vindt. ‘Ik vind er wel iets van,’ zegt hij, ‘maar...

Tijden veranderen

dagcolumn
5.0 met 1 stemmen 109
...op de openbare toiletten hoeven te doen. Maar als patiënt of als bezoeker zou ik het toch op prijs stellen dat ik ook op een schoon toilet mijn uitwerpselen kan achterlaten. Blijkbaar veranderen de tijden.

Contouren van een maatschappij met een verdwijnend gezicht

hartenkreet
5.0 met 6 stemmen 177
...maar dan net anders belicht! Bij korten op cultuur, dan spreek je niet van geld, bezuinigen, van winst of verlies, hoe goed je ook bent ingelicht. Maar dan spreek je over de contouren van een maatschappij met een verdwijnend gezicht. Ik schreeuw met hen mee, ik zeg NEE! Ik zie dat als...
De Hertog22 november 2010Lees meer…

bewering
4.5 met 10 stemmen 216
Bij economische crisis en bezuinigingen,is het net als bij motregen: als het maar lang genoeg aanhoudt, kan je er toch in verzuipen.
J.de Groot20 januari 2011Lees meer…

bewering
4.0 met 8 stemmen 106
Dank zij de bezuinigingen zijn de verpleegkundigen van gisteren de vliegende nonnen van vandaag en de marathonlopers van morgen...

bewering
3.7 met 6 stemmen 81
De race naar bezuiniging is zoiets als je huis een jaar niet onderhouden, waardoor de lasten naar de toekomst verschuiven.
Stanislaus21 september 2015Lees meer…

bewering
2.0 met 8 stemmen 94
Tegenwoordig worden we, ondanks de bezuinigingen, door de media overspoeld met woordendiarree. Een pond hiervan is mogelijkerwijs niet te pruimen.

bewering
3.6 met 9 stemmen 95
Alle managers moeten worden afgeschaft en worden vervangen door robots, dit komt de bezuinigingen en die in de ziektekosten ten goede.

bewering
4.0 met 1 stemmen 116
Na alle gratis publiciteit die de publieke omroepen de afgelopen jaren Wilders hebben bezorgd, is het niet meer dan rechtvaardig dat dezelfde Wilders hen nu bedreigt met draconische bezuinigingen.

bewering
1.2 met 4 stemmen 111
De meesten kunnen best leven zonder de roestende Pier van Scheveningen. De dringende bezuinigingen eisen nu eenmaal het opgeven van onzinnige ruïnes! Sentimentele nostalgie is daarom pure geldverkwisting!

Krimpkramp

dagcolumn
4.2 met 4 stemmen 510
...belastingplichtige burgers zijn welkom in Paleis Noordeinde. Voor kosteloos belastingadvies hoe ze in deze moeilijke tijden op - uiteraard volkomen legale wijze - de belasting kunnen ontduiken, pardon zo laag mogelijk houden.’

bewering
3.9 met 7 stemmen 152
...artsen, maar niet door zieken en gehandicapten zelf. De stelling dat het PGB daarom op de schop moet is dan ook volslagen onzinnig.

Waar is de bloembak gebleven?

dagcolumn
4.1 met 8 stemmen 146
...drie decentralisaties op het gebied van jeugdzorg, participatiewet en AWBZ er taken bij die zij, althans dat vermoedt onze regering, tegen veel lagere kosten kunnen leveren. Dat op zich zou al een unieke prestatie zijn, maar als gemeenten tegelijk moeten bezuinigen vanwege de economische...

Aan de bewoner van dit adres

dagcolumn
2.0 met 1 stemmen 111
...op de mat lag. Misschien verzamelde de bezorger de post op weekdagen (vol met andere verplichtingen) en dacht hij/zij slim te zijn, zolang hij/zij niet tegen de lamp liep. Totdat de oplettende Arjen Stress en zijn rechercherende inspecteurs zich er mee bemoeiden: heeft u naar aanleiding...
Ton Mantoua14 december 2018Lees meer…

bewering
3.1 met 7 stemmen 71
Op onderzoeksjournalistiek zou niet bezuinigd moeten worden: juist niet in deze tijd van toenemende macht van overheden, nepfeiten, nepnieuws en twitterdesinformatie.

bewering
2.5 met 2 stemmen 145
Linksom of rechtsom, het plan om drastisch te bezuinigen op het PGB levert per saldo niets op, linksom of rechtsom, veel PGB-houders komen daardoor in een verpleeghuis terecht waardoor ze hun vrijheid en zelfstandigheid kwijtraken, wat vaak vernederend voor hen is.

bewering
3.2 met 6 stemmen 798
Heerlijk die bezuinigingen op defensie, tegen wie of wat zouden we ons ook nog moeten verdedigen? Allemaal angstneurosen en paranoia-manie. Volkomen uit de tijd. Zeker die nare tanks met hun fallus-uiteinden, die levens doden, wat niet echt de bedoeling van God is. Tank maar eens wat meer uit de...
Meer laden...