Inloggen

Alle inzendingen over Het tekort van zelft

2481 resultaten.
Sorteren op:

Het tekort van zelftherapie

beschouwing
2,0 met 2 stemmen 78
...en naar een moderne Freud moeten gaan. Hoogstwaarschijnlijk was je al te ver weggezakt in het moeras van de depressie en kon je die stap niet meer opbrengen.

Schreeuwend tekort

hartenkreet
1,7 met 7 stemmen 588
...van een koningin, correcte Doekle, de herhaling van Rwanda in Keniaanse branden en bloedende koppen, de waanzin slaat door, het menselijk lijden is bijkans niet meer te stoppen. En dan de andere helft, de geruislozen, ontdaan en verwonderd zien zij toe hoe men wordt bedonderd, vragen zich af...
Fred 3 jan. 2008Lees meer…

Schreeuwend tekort

hartenkreet
4,5 met 2 stemmen 201
...elke week weer. Maakt niet uit of de klant dement is of aan de slingerschijt, die bruine rand is de klant aan het eind van de dag kwijt. Krijg ik acht euro netto per uur voor, mag ik even uw oren teisteren ?!
Fred25 nov. 2010Lees meer…

Een overvloed armoede......

verhaal
2,0 met 7 stemmen 1.247
...merken. Elke maand valt er netjes een afrekening van dit gratis gedoe in de bus. Extra kosten dus! Velen zien de toekomst echt somber in. Daarmee bedoel ik niet de in aantochtzijnde winterperiode, waar de duisternis elke dag vroeger invalt. Maar eerder de financiële tunnel waar maar geen eind...

Blanco

hartenkreet
4,5 met 13 stemmen 417
...Mogelijkerwijs zou de uitslag van een soort enquête vooraf daarin als herkenbare inbreng van de bezoekers kunnen zijn opgenomen.

Hemelschrijvers

beschouwing
1,0 met 3 stemmen 92
Willem Frederik Hermans 1921-1995 (III - II) Gerard van het Reve 1923-2006 (III - I) Harry Mulisch 1927-2010 (III - III) Eenmaal boven lees ik graag nieuw werk!

Zandloper van het leven.

hartenkreet
4,5 met 2 stemmen 143
...dat een zandloper een zucht is van het leven, waar je nooit en nooit een besef van had gehad.

bewering
4,7 met 3 stemmen 127
...tekort alleen maar een tekort is aan hun overvloed. Evenals de westerse samenleving niet beseft dat haar "economische crisis" slechts een áfnemen van hun overschotten is, die ze de "derde wereld" heeft misgund! Let wel! De "derde wereld" is toevallig dezelfde wereld als waar jíj op leeft.

Betrekkelijkheid van het leven.

hartenkreet
3,0 met 2 stemmen 293
...aan dat lied. Dat was wel mooi voor mijn eigen rouwdienst. Ik bedoel dat je niet eens altijd dood hoeft te gaan door ziekte of zo, een ongeluk kan ook fataal zijn. Vandaag ben ik er nog, maar wie zegt dat ik er morgen nog ben?? Daarom leef ik per dag en haal uit het leven waar ik plezier aan...

bewering
2,0 met 1 stemmen 139
Probeer het leven niet te begrijpen Want het leven laat zich niet grijpen Maar laat zich daarentegen doortastend voelen

Het leed van Kasper

verhaal
2,3 met 6 stemmen 917
...geen stap in huis!'. Zijn woorden worden met brute kracht onderstreept, want het dikke gedeelte van zijn vader's mes beland venijnig tegen de slaap van Kasper. Hij besluit voorgoed te zwijgen. 'Wacht maar, hypocrieten, wacht maar!', denkt Kasper en een geheimzinnige lach verschijnt op zijn...

Klagers

bewering
2,7 met 16 stemmen 139
De klagers staan in de file, maar zijn dinsdag weer de eerste die mopperen over het tekort aan geld én de prijs van de brandstof!

bewering
3,5 met 6 stemmen 89
Racisme en discriminatie is jezelf tekort doen, je ontneemt jezelf de kans om prachtige en bijzondere mensen te ontmoeten en lief te hebben.

De aard van het kwaad

verhaal
4,7 met 6 stemmen 887
...proces ook zelf nog niet voltooid is - is veelal in staat zich van eigen mee- of tegenwerking bewust te zijn: hij heeft (ervan) gewéten! Daarom bestempelen wij zijn verzet tegen de procesgang als moreel kwaad, als zonde.

Aard van het beestje

verhaal
4,4 met 5 stemmen 164
...Ivan niet terug komt. Heel veel later is de schedel van Ivan gevonden in de vijver bij renovatie van het buitenverblijf en is de geschiedenis herschreven.
Custor25 nov. 2009Lees meer…

Het gevaar van de blinde vlek

hartenkreet
-1,0 met 1 stemmen 210
...vergt nu eenmaal meer tijd en geduld. De weg van de liefde is nooit vergeefs, die van de blinde haat wel.

bewering
2,4 met 5 stemmen 85
De zin van het leven is vaak onzinnig, vooral als je ziet hoe een ander er de zin ervan niet inziet.

Elma van Haren: Het schitterende

beschouwing
3,0 met 2 stemmen 158
...van de P.C. Hooftprijs. Ze is kortom een schitterende dichteres en kunstenares, van wie we nog veel verwachten!

Jo Gisekin: Het haakwerk van liefde

beschouwing
0,0 met 2 stemmen 868
...Liev Beuten, de schilder Roger Raveel en de tekenaar Karel Roelants. Ze is minder bekend in Nederland, misschien nu dan! 'Weemoed van kweeperen in cognac, zomers boudoir achter lichtschuw inmaakglas, waar ik naar tracht als naar een haardvuur in een huis met geblinde ramen'

Aleidis Dierick: Het Lied van de Vrijheid

hartenkreet
5,0 met 3 stemmen 151
...ze de Publieksprijs voor de beste poëziebundel van 2005 en haar tiende dichtbundel 'De schuldeloze man' verscheen. In 2009 verscheen 'De onbeantwoorde brieven'. Ze is inmiddels negenenzeventig, maar voor poëzie bestaat er geen leeftijdsgrens, dus wachten we rustig af wat de muzen haar...

Prioriteiten

beschouwing
4,0 met 1 stemmen 140
...maar het draagt er toe bij, dat de prioriteit van ons laatste traject gevoelsmatig nog niet aan een deadline is verbonden. Over de laatste zin staat de definitieve status nog in de sterren geschreven en zijn speculaties dienaangaande prematuur. Gelukkig is de mens met de hem toebedeelde...

Sloop - waarvoor?

hartenkreet
4,0 met 3 stemmen 56
...te halen? Ik vraag me af waar de wethouder vandaan komt, want die moet welhaast met een gouden lepel in zijn mond geboren zijn als hij nooit trappen heeft hoeven lopen. Slopen, NEE natuurlijk niet! Deze column is live te beluisteren zaterdag om even na elf uur op...

Overheid schoot tekort

bewering
5,0 met 1 stemmen 94
Minister Dekker biedt terecht excuses aan voor het feit dat de Nederlandse Overheid tekort is geschoten bij adoptieprocedures. Zo werd verdachten van kinderhandel geen strobreed in de weg gelegd. Pijnlijk, zegt de Minister.

Waarom niet?

hartenkreet
4,1 met 16 stemmen 169
...alle keukenkastjes bij langs, er lag nog wel wat van het één en ander, ga zo maar door.......... Ach ja, waarom niet? Dit is allemaal een keer gebeurd, níet achter elkaar, daar ben ik eerlijk in. Hypothetisch gezien: stel, dat je nog maar 1 dag te leven hebt.. Stel, dat ík nog maar 1 dag...

Controverse

hartenkreet
2,8 met 6 stemmen 186
Door de bank genomen steunen we Griekenland met miljarden die we daarna tekort komen op onze begroting. Dat laatste wordt ons dus kwalijk genomen door Brussel die ons heeft opgelegd Griekenland te steunen. Dan ga ik voor de gulden middenweg, de gulden terug.
Fred24 apr. 2012Lees meer…

bewering
2,0 met 2 stemmen 136
Wie vreemdgaat tijdens zijn werk en door zijn vrouw het huis wordt uitgezet, mag de duivel op zijn blote knieën danken dat hij gratis in een kazerne mag overnachten. Er is daar - te land, ter zee en in de lucht - altijd al een groot tekort geweest aan christelijke clowns met grote flaporen.
Joop21 mei. 2010Lees meer…

hartenkreet
2,5 met 4 stemmen 497
Als de vrouwen, die denken dat ik hen tekort heb gedaan of mishandeld heb, eens zouden weten hoeveel ik in mijn eenzame momenten van hen gehouden heb en nog hou, dan zouden ze massaal mijn woning bestormen, mijn ziel en lichaam vuriger dan ooit willen beminnen. Ze weten niet wat ze doen!

'De bloemen van het kwaad'

beschouwing
4,0 met 7 stemmen 1.451
...die Arc de Triomphe Charles Baudelaire! Eerbiedwaardige meester, bevrucht ons, besmet ons, meer bloemen van het kwaad graag! Kunstbloemen, wees echt en bloei volop!

Het laatste goud van vervallen sterren

beschouwing
1,7 met 3 stemmen 334
...en niet het heilzame besef van leegte (oosters). Pure droefenis en troosteloosheid. Zijn treurwilgarm schreef 'Een schaduw ben ik, ver van donkere dorpen. Gods zwijgen dronk ik uit de bron in het bos' en later liet een overdosis cocaïne 'Gods zwijgen' ophouden.
Meer laden...