Inloggen

Alle inzendingen over Libië in burgeroorlo

376 resultaten.
Sorteren op:

bewering
3,8 met 6 stemmen 82
...Zij strijden met minderwaardige wapens tegen de tanks van Khadafi, het zijn ware helden, die onze steun verdienen. Wie wint er daar trouwens? De rest van de wereld lijkt wel gevoelloos afgehaakt. Ik begrijp die tactiek niet!

bewering
1,5 met 6 stemmen 127
Het verbaast me dat de Libiërs die tegen de Kadhafi-kliek vechten nog steeds 'rebellen' of 'opstandelingen' worden genoemd. Het lijkt me beter om die term in het vervolg te reserveren voor de verspreide restanten van Kadhadi's vreemdelingenlegioen.

bewering
2,8 met 8 stemmen 107
...gezamenlijk een vliegverbod instellen boven Libië. We kunnen niet lijdzaam toezien hoe de bevolking door de keurslager uit Sirte wordt uitgemoord.

Kadhafi gaat woest en ledig tekeer!

hartenkreet
4,4 met 5 stemmen 157
...Liefdesbron gaan meer en meer terrein winnen op deze zwaar beschadigde aarde. Soms aarzelend, maar soms ook rigoreus en met een waar leeuwenhart. Dreigen met de dood als een getergde krankzinnige, wraak nemen op onschuldigen, dat is het enige wat hij nog kan. Zijn zogenaamde krijgersmoed is...

bewering
4,0 met 1 stemmen 78
...weer vrolijk in zijn zadel. Het is niet te geloven hoe de democratische wereld zich laat betoveren door zijn waanzinnige doorzettingsvermogen! Gaan de wereldleiders hem straks gewoon weer de hand schudden? Laat dan alle hoop maar varen!

Spindokteren

column
3,3 met 3 stemmen 87
...lessen heeft de minister van Defensie nu geleerd' En dan zeg jij: 'Kom maar op met die motie, kleine linkse rakker, ik blijf hoe dan ook zitten! ........ ....... ( er slaat een deur dicht)

bewering
1,7 met 6 stemmen 146
De geslaagde opstand tegen Kadhafi's Afrikakorps laat één ding duidelijk zien: tirannen kun je het beste verdrijven met de machtige hulp van boven.

Arabische lente

dagcolumn
4,6 met 36 stemmen 310
...was de Arabische lente zoals een echte lente moet zijn en zat Moammar nu in bad.

bewering
3,0 met 2 stemmen 98
...machtswellustelingen. Terecht, ik als nihilist en anarchist juich deze bewegingen alleen maar toe. Khadafi in Libië is het ergste, die laat zijn burgers door scherpschutters doodschieten.

bewering
3,7 met 12 stemmen 129
...Amerika en bondgenoten kan alleen zinvol zijn als aanleiding, doeleinden en methodes nauwkeurig zijn getoetst. Eerder ingrijpen in Irak, Afghanistan en Libië heeft niet tot eenduidige successen geleid, om het maar voorzichtig uit te drukken.

bewering
3,2 met 8 stemmen 111
...en het bevriezen van de tegoeden van de Kadhafi-kliek, maar als het aankomt op het opvangen van de Libische vluchtelingen blijft het verdacht stil. Nederland zou in EU-verband veel ruimhartiger moeten zijn bij het opvangen van deze mensen, bv. door te zorgen voor snelle humanitaire hulp aan de...

hartenkreet
2,3 met 3 stemmen 138
...Khadafi-aanhangers niet. Bang voor hun welvaartspositie wellicht. Eindelijk gerechtigheid!

bewering
5,0 met 2 stemmen 1.580
...automatisch opgelost na een Blitzkrieg aandacht?... Ik zag gesmolten lampen in het Groninger Museum, mediamoeheid?

bewering
1,3 met 3 stemmen 68
...hun onderdrukkingssystemen niet meer te zien of te ervaren, die achterlijke bullshit, laat ze die inhaalslag zelf maar maken, die zogenaamde slachtoffers!

bewering
2,5 met 4 stemmen 736
...die vrijheidsstrijders in Libië, ze krijsen continu heldhaftig de papegaaienkreet 'Allah akbar!', nou 'bar' is het, want ze knallen kogels naar Allah en hun godgelijkgemaakte broeders, dus walg ik van hún Allah, die niets anders dan een primitieve, moordlustige oorlogsgod is! Ook nog eens...

bewering
2,1 met 9 stemmen 166
...spoedig mogelijk in de pan! Die Assad is een acteur-gentleman met duivelse motieven en uitvoeringen. Kappen, die zooi, zo snel mogelijk!

Leptoppunt

dagcolumn
3,0 met 4 stemmen 577
...en een verzoening onmogelijk. Mevrouw Ontwikkeling moet verder, ze moet groeien. Geestelijk en literair. Dit jaar wordt ze 40, pardon, 140. Het is tijd om verder te gaan en nieuwe relaties aan te gaan, maar zonder oude overboord te gooien. PC blijft haar eerste liefde. Die bracht haar de...

Goed fout!

verhaal
2,0 met 2 stemmen 633
...moeilijk anders. Natuurlijk weet ik dat zo'n nicotinetrip walgelijk slecht is. Mijn verslaafde kant vindt echter, dat ze het recht heeft om dat goed te verdoezelen.

Amerika gaat aanvallen!

hartenkreet
1,9 met 8 stemmen 98
...zodat een groot arsenaal psychiaters hem voor de rest van zijn leven kan proberen te analyseren en Ins Allah misschien wel een tikkeltje verbeteren.

bewering
3,0 met 4 stemmen 111
...tirannie wordt ingewisseld? Eerlijk gezegd vertrouw ik ál die Libiërs voor geen meter! Erg hé! Ken inmiddels de vele illusies/dekmantels van zogenaamde democratieën!

Het steekt weer de kop op

beschouwing
4,0 met 2 stemmen 73
...hun leider op de doodstraf. Dit meester-en-knecht-spel kan uitlopen op een verschrikkelijke kernoorlog. Als het om deze twee minkukels gaat, dan ben ik even voor de slavernij, opdat ze de deugd van nederigheid mogen gaan aanleren.

Verstandshuwelijk

column
2,3 met 3 stemmen 1.469
...ergste vijanden, namelijk met zichzelf en haar Gevoel. De laatste heeft beloofd, niet meer zomaar overvallen te plegen en vriendin Verstand heeft beloofd, voortaan Gevoel te prevaleren. Een Verstandshuwelijk is geboren, op basis van Gevoel.

bewering
1,9 met 9 stemmen 127
In Syrië noemen Assad-gezinde militairen zichzelf 'beste monsters', nadat ze weerloze burgers op gruwelijke wijze hebben afgeslacht en vernietigd. De ware monsters zijn de capabele landen, die aarzelen om in deze horrorshow in te grijpen!

Leren

dagcolumn
2,0 met 1 stemmen 90
...Arabische Lente heeft zo zijn gevolgen met de burgeroorlog in Libië als ergste gevolg. Bin Laden is dood, maar niet dankzij het Amerikaanse leger in Afghanistan. Niet dankzij Afghaanse bondgenoten en zelfs niet dankzij Pakistaanse bondgenoten, optreden van een paar eenheden die vanuit de...

De 65 miljoen van Bush

dagcolumn
3,9 met 7 stemmen 153
...regio betekent dat we ze geen normaal leven gunnen, want ze komen terecht in overvolle kampen zonder enig vooruitzicht op onderwijs, werk of zelfs gezond eten en drinken. Bedankt Bush. En nu is er Trump. Die het beleid van Bush wil voortzetten. Maar dan groter, theatraler en ik vrees, nog...

HEKEL IN BED

verhaal
2,0 met 2 stemmen 240
...hoorbaar, het doffe geblaf van een hond. De iets geschrokken Hekel klampt zich nog meer tegen haar aan en valt weldra in een korte diepe slaap. Als hij na een tijdje wakker wordt springt Hekel monter uit het warme bed, snelt de kamer uit en komt enkele uren later weer terug bij Mooie...

Boogschutters onder elkaar.

verhaal
3,5 met 4 stemmen 429
...soms druk om? Ik heb na die nare jaren van mijn leven alleen nog contact met mijn jongste dochter Nicky. Ik moet toegeven: ze is geboren in December en een grotere boogschutter dan zij is er niet. Ik vraag mij af: zou alles dan toch voorbestemd zijn? Of is het toeval?

Studeren onbetaalbaar

bewering
4,4 met 16 stemmen 144
...voor een woning. Huren stijgen en stijgen. Geen wonder dat steeds meer jongeren in de bijstand komen. De huidige regering van VVD en CDA gedoogd door PVV laat dit probleem op schandalige wijze op zijn beloop.

Alp in Holland

dagcolumn
3,7 met 16 stemmen 274
...klei te trekken is. Et voila, daar is de oplossing. De aanleg kost ons geen cent. Want behalve aan een berg blijken we ook behoefte te hebben aan een kloof. Een giga KLOOF. Dus bouwen we een berg met het zand van de uitgegraven canyon ernaast. Kijk, dat is de vernieuwde good old Hollandse...
Meer laden...