Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De 65 miljoen van Bush

Toen George Bush de tweede president van de Verenigde Staten werd, wilde hij Amerika weer groot maken. De leus van Trump dus.

We hebben gezien waar dat toe leidde. Na zeven jaar bewind van de milde Obama zitten we nog steeds in de erfenis van de oorlog die Bush ooit op een vliegkampschip, ver van het front, als beëindigd verklaarde. Hij werd toegejuicht.

Maar in Irak ging de oorlog door. In Afghanistan wordt nog steeds gevochten. De terroristische organisaties die Bush de oorlog verklaarde zijn sterker dan voorheen. Bush stuurde zijn leger in het grootste wespennest ter wereld en de wespen werden kwaad, vlogen uit en zijn overal bezig nieuwe nesten te maken. In Nigeria, in Libië, in Somalië en Kenia, in Afghanistan en Pakistan, in Indonesië en de Filipijnen, in België en Frankrijk, in Duitsland en Nederland en verder nog overal verwarde eenlingen die zich liever doodvechten dan in de chaos blijven leven.

Een record aan vluchtelingen trekt de grenzen over op zoek naar een plekje om te overleven. En ze komen hierheen in de hoop op een normaal leven en wij willen ze hier niet. Opvang in de eigen regio betekent dat we ze geen normaal leven gunnen, want ze komen terecht in overvolle kampen zonder enig vooruitzicht op onderwijs, werk of zelfs gezond eten en drinken.

Bedankt Bush. En nu is er Trump. Die het beleid van Bush wil voortzetten. Maar dan groter, theatraler en ik vrees, nog erger.

Hoevelen wilt u op de vlucht jagen, mijnheer Trump?

Schrijver: Jan R. Lønsing, 4 augustus 2016


Geplaatst in de categorie: oorlog

3.9 met 7 stemmen 157Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
6 augustus 2016
Goeie vergelijking, beste Jan R, van die opgejaagde wespen die nieuwe nesten maken. Wat betreft de marionetten Bush, Obama, Trump en Rodham denk ik dat we makkelijk blijven steken in het ons aangereikte en toegestane kader van goed/slecht dat is ontworpen om ons, gewone klootjesvolk, bezig te houden, om ons af te leiden van wat belangrijk is, ons tegen elkaar op te zetten, ons eigen karakter te ondermijnen, en intussen door zogenaamde 'beschermende noodmaatregelen' ons protestloos, paranoïde en monddood te maken.
Geef het VOLK brood, spelen, oorlog, vluchtelingen, schandalen, geloof, ongelijke verdeling van welvaart, gadgets, popmuziek, internetporno, terroristen, het idee dat ze belangrijk zijn of iets te zeggen hebben (onze schijndemocratie) en HEERS. Bush, Clinton, Reagan, Obama, en alle andere schertsfiguren hebben alleen een cosmetische functie: het verhullen van wat er werkelijk aan de hand is. Mijns inziens..
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
4 augustus 2016
Een prutfiguur als gekke Donald, die Hillary Clinton de duivel durft te noemen, slaat de plank volkomen mis. Door Hillary de duivel te noemen, zinspeelt hij op zeer primitieve aardlagen in de mensheid, waarmee hij indirect zijn eigen dualistische demonisme bloot geeft.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)