Inloggen

Alle inzendingen over geweten

455 resultaten.
Sorteren op:

Mijmeringen

verhaal
3,8 met 5 stemmen 711
...De maatschappij, de omgeving schept jouw geweten, stampt erin wat mag en niet mag, wat normaal is en abnormaal. De mens is heel arrogant en erg ontvreemd van het pure leven zelf. Het leven op zich heeft geen doel,geen waarden,geen ethiek.. De dieren,bijvoorbeeld,leven puur...

Waarheid

dagcolumn
3,4 met 8 stemmen 848
Waarheid (Pravda) Een paar maanden geleden zag ik een reportage van de Turks Nederlandse of Nederlands Turkse onderzoekster / documentairemaker Fidan Ekiz over de nieuwsmedia in Rusland. Ze stelde controversiële zaken aan de orde, maar voor mij ging de reportage over de Waarheid, een...

Geweten

dagcolumn
4,2 met 4 stemmen 169
...naar huis. Weg uit die gruwelijke buurt. Die buurt die een deuk in mijn geweten sloeg.

bewering
4,5 met 4 stemmen 428
De medewerkers van DSB moeten het hebben geweten. Ze kregen te weinig geweten voor hun salaris.

bewering
2,3 met 9 stemmen 113
Na de verbale winderigheid komt de woordendiarree, daarna de reactie om vervolgens met elkaar de valkuil in te glibberen; nadat dit alles is geschied kan men uit pure noodzaak in discussie gaan, doch dit is vrijwillig en enigszins vrij toegankelijk, een ieder betaalt slechts met zijn eer en geweten.

Muizenissen

column
4,5 met 4 stemmen 159
...de beestjes te vergiftigen. Schuldbewust realiseer ik me dat ik de moord van duizenden muizen op mijn geweten heb, omdat ik er destijds één heb willen redden.

bewering
3,6 met 7 stemmen 133
Jij hebt een hart en ik heb een geweten, als mijn hart oorspronkelijk is door het geweten, hoe kunnen onze harten versmelten, mijn hart is voor jou en jouw geweten?

Eer en Geweten

dagcolumn
2,0 met 4 stemmen 1.945
...Is niet de overredingskracht van het eigen geweten om tot het uiterste te proberen onder woorden te brengen wat de leugens zijn waarmee de mensheid wordt gemanipuleerd, uiteindelijk het enige motief dat valide is? En is het daarom niet een voorrecht om belangeloos een column te mogen...

Gewetensbezwaard

dagcolumn
4,1 met 18 stemmen 392
...meedoen. Doorgaan met al die verschillende mensen op zoek naar een universeel geweten.

bewering
3,3 met 10 stemmen 428
Het verlies aan waarden en normen is een groot verlies. Een geweten kan geen mens afkopen!

bewering
3,5 met 4 stemmen 90
Als ik vroeger had geweten dat ik later zonder moeite een grote idioot zou worden had ik er niet zoveel moeite voor gedaan.

bewering
3,1 met 8 stemmen 152
De liefde van de vrouw was en is erg vaak nodig om het geweten van menig oorlogszuchtig man te temmen.

bewering
3,2 met 14 stemmen 118
De duivelse geest wil niet weten van haar of zijn geweten! Het is mijn vorm van de andere mens uitkleden, figuurlijk dan. Het ligt in mijn taak dit vol van verve en flair te vervullen, altijd alles in liefde en vrede weten te omhullen!

bewering
3,8 met 4 stemmen 65
Wat heeft Donar gisteravond op Cyprus een uitgelezen kans op Europese basketbalhistorie te schrijven in de laatste minuut laten liggen! Vermoeidheid door de onhandig lange reis? Aan gebrek aan ervaring kan het met deze oude spelersgroep niet geweten worden!

Graaiers, geld en geweten

column
3,5 met 2 stemmen 124
Die ‘grootgraaiers’ houden ons maar bezig. We kunnen met z’n allen wel keihard ons ongenoegen uitschreeuwen over de ’ graaicultuur’ van veelverdieners en met name die in de bancaire sector maar we zijn en masse, tot nu en tot in de verre toekomst, roependen in een onafzienbare woestijn...

bewering
3,0 met 2 stemmen 140
...werkt prettiger zo en vermindert de kans op fouten. Het had mij veel fouten gescheeld als ik eerder had geweten dat dit kan. Misschien een tip voor wie het nog wist.
Jacob 7 apr. 2011Lees meer…

Wijlen Epstein

bewering
4,0 met 2 stemmen 135
Het zou van wijs beleid getuigen indien de Amerikaanse justitie zonder aanzien des persoons gaat onderzoeken wie de misdaden van wijlen multimiljardair Epstein hebben gefaciliteerd c.q. ervan moeten hebben geweten maar verzuimden in te grijpen.

bewering
3,2 met 8 stemmen 211
...leggen voor hun daden. God straft echter niet; iedereen wordt door zijn eigen geweten beoordeeld.

Shocktherapie

verhaal
2,0 met 2 stemmen 198
...weer een slachtoffer te maken,’ gruwt Peter, de wenkbrauwen diep gefronst. ‘Ik zorg er wel voor dat alle schuld bij mij ligt…’ ‘Maar het knagende geweten dat jij die persoon dan bezorgt??’ ‘Ach, misschien neem ik de trein wel… Kom, we drinken nog eentje, ik ga er ook een...
giel23 feb. 2012Lees meer…

bewering
2,3 met 10 stemmen 138
Hoog op de verre berg zweeft mijn dappere Ik, terwijl hier beneden mijn verduisterde Zijn langzaam wegzakt in het moeras van onvermogen en onbereikbare verlangens, in het vale licht van de aarzelende zon na een plensbui.

Laat me nu toch niet alleen

hartenkreet
1,5 met 11 stemmen 739
...afstand predikt. Voorbestemd, maar niet voor mij. En dan zingt Johan Verminnen en ik ben...
Fred28 jun. 2008Lees meer…

bewering
2,8 met 5 stemmen 77
Groen Links zal kleur moeten bekennen als de partij zich weer op de politieke kaart wil zetten. Liever getuigenispolitiek die aanschopt tegen het geweten van machthebbende partijen in Den Haag dan heulen met de rechtse krachten zoals onder Sap is gebeurd.

bewering
3,7 met 12 stemmen 174
Een al langere tijd heersende tendens op dit tabblad volgend, beweer ik naar eer en geweten dat, door welke bril men het ook moge bekijken, ook deze poging om te komen tot een bewering eveneens weinig inhoud heeft. Met méér behoeft men klaarblijkelijk al enige tijd geen genoegen meer te nemen.

HIDDINK'S ULTIEME WRAAK

beschouwing
3,7 met 10 stemmen 518
...heeft Guus wel een geweten. Maar een geweten wordt een stuk flexibeler als er een gevalletje strafblad tegenover staat. Dan wordt je bewegingsruimte wat ruimer. En bovendien; het gaat hier wel even om een EK titel, zes miljoen euro's, continuering van de eeuwige roem en een standbeeld...
paco28 jun. 2008Lees meer…

Glasbak

hartenkreet
3,6 met 8 stemmen 103
...is van een proseccootje. Wat een grap die glasbak, maar wel de enige met...
Fred25 mrt. 2012Lees meer…
Meer laden...