Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Zwaarbewolkt

Het internet, we zijn er zo mee vergroeid geraakt, het is zo ondenkbaar niet meer weg te denken, zitten er met z’n allen aan vast… komen er nooit meer op een gezonde manier vanaf. We hebben er al ons vertrouwen aan gegeven omdat we ook niet anders konden dan dat.
Stiekem wisten we de uitkomst van die hele verhuizing van ons hebben en houden al. Maar nu speelt een deel van ons bestaan, en wel een vrij essentieel deel, zich af in een cloud. Daar zijn we bereikbaar, daar zijn we te vinden, althans een groot deel van ons persoonlijk leven en dus onze persoonlijkheid is daar terug te vinden. Ik zap voorbij een reclame op de televisie waar het normaal gevonden wordt halsbrekende toeren uit te halen wanneer men wordt overvallen door een bijna lege accu. Hier dient dus vastgesteld te worden dat het infuus internet onze meest vitale functies in gang houdt, wat natuurlijk ook zo is.

Er zal een dag aanbreken waarop het internet het niet meer doet, of het voor een groot deel van de massa deels doet en voor een wat selectiever gezelschap helemaal blijft doen en zal daarmee een ultiem straf- en beloningssysteem zijn; een digitaal rechtssysteem zal ontstaan met een hof vol rechters en raadslieden die een chromen pruik dragen. Al dat geschreeuw om een transparante overheid terwijl in werkelijkheid de burger steeds transparanter is geworden voor die overheid. De inhoud van je computer wordt straks opgesloten in een zwaar bewaakte cloud. Je mobiele apparaat bepaalt waar je wel en niet binnen mag, registreert sowieso al je bewegingen, al je aankopen.

Schrijver: Patrick Schuiling, 20 mei 2020


Geplaatst in de categorie: algemeen

4.0 met 2 stemmen 1.232Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)