Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Ja, juf Elisabeth herinner ik mij nog heel goed. Handjes op tafel, zei ze altijd als ik weer eens niet oplette. Daarna vierde ze Gods liefde hartstochtelijk met een rietje. Toen ze zich bukte, ging de hemel voor mijn bruine oogjes open. Meesje, Meesje, wat deed dat zeer!

Later kreeg ik juf Heleen. Intelligente vrouw, nam in de klas haar parkiet mee.
Wat een verademing: klassieke muziek, zang en dans. Jammer dat de directie haar reactie niet begreep, maar die halsband zegende mijn greep.

Kind, je hebt groot gelijk, juf Elisabeth was een gijzeling, een religieuze perversiteit.

Schrijver: Do-centje, 19 januari 2010


Geplaatst in de categorie: school

1.0 met 6 stemmen 297Er zijn 9 reacties op deze inzending:

Naam:
Heleen
Datum:
22 januari 2010
Hoi Ruurd, het is geen wedstrijd maar ik heb drie kinders. Meisje, jongen, meisje. Elkeen een openbaring op zich, mogen thuis komen.

Onlangs nog over water gelopen, ijsbaan.
Naam:
Ruurd
Datum:
21 januari 2010
Heleen, neem een voorbeeld aan Elisabeth: twee kinderen (sic!) gebaard zonder tussenkomst (van de wetenschap). Hoeveel Heilanden staan ons nog te wachten. Heleen, je hoeft niet over water te lopen. Haïti is een natuurramp, geen Godsoordeel. Hij moest eens durven! Wees maar een mooie vrouw, met Gods hulp gegeven. Misschien uitgetreden, maar niet platgetreden, zoals de paden van theo-dosius of elisabeth of de krommen van een kardinaal.
Naam:
Elisabeth
Datum:
21 januari 2010
Als de gelovigen van deze aarde verdwijnen kunnen zij het hemelrijk verdienen en de hemelse vader ontmoeten.
Amen!
Naam:
paarlen voor de zwijnen
Datum:
21 januari 2010
Beste Theo: alle geloof is masturbatie. Dat je je daarbij lekker voelt kan ik me dus voorstellen maar onthoud: slechts gefrustreerde chimpansees krijgen zelfbevredigingsneigingen.
Geloven dienen zo spoedig mogelijk van deze wereld te verdwijnen, respectievelijk verwijderd te worden, dat is haar enige kans op overleving.
Want dát is echt aan de orde: niet de wellust van onze Vader die..... maar de enige echte moeder waar wij allen van afhankelijk zijn. De echte rentmeesters zijn de vrijdenkers, niet de boekhouders.
Naam:
Kardinaal Badzinger
Datum:
20 januari 2010
Docentje, docentje, wat bent u toch een lelijk ventje!
Heb toch enig respect voor de opvoeding die u zelf hebt genoten, de School met den Bijbel zat u als gegoten!
Wie is trouwens die Heleen, die met het godloochenende docentje samenspant en geobsedeerd is door het gevogelte?
Is dat misschien een uitgetreden non die nu de bloemetjes buiten zet?
Naam:
Elisabeth
Datum:
20 januari 2010
Dag Heleen,
Je kunt je als vrouw voordoen maar dat heeft weinig zin.
Als je niet in God gelooft is dat jouw zaak en niemand zal je daarop aanvallen.
Wil je dat bij wel gelovige dan ook niet doen?
Kijk ik geloof in onze hemelse vader en ik vertrouw op Hem: dit heeft mij al veel geluk gebracht.
Twee prachtige kinderen opgeleverd terwijl dit volgens de wetenschap niet mogelijk was.
Jij hoeft dit niet te geloven maar laat anderen in zijn of haar waarde.
Jij verschuilt je onder een naam en ik kom er recht vooruit dat ik geloof.
Geef je voor je eigen naam uit en verschuil je niet onder een vrouwennaam of onder docentje.
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
20 januari 2010
Ik heb één kritische reactie gepost op jouw bewering dat de aanhangers van religies hun kinderen leren om de aanhangers van andere godsdiensten te lijf te gaan, en onmiddellijk begin je je gal te spugen op mensen die wél in God geloven. Voor jou staat vast dat religies zonder uitzondering negatief zijn en mensen indoctrineren om anderen met een andere geloofsovertuiging te haten. Als iemand zegt dat hij dat nooit zo heeft ervaren, kent hij zichzelf zgn. niet, want je zou hem beter kennen dan hij zichzelf. Een duidelijker bewijs van je tunnelvisie en doctrinaire vooringenomenheid kun je eigenlijk niet geven.

Als je niet in God gelooft is dat uiteraard je eigen zaak. Daar heb ik geen problemen mee. Het wordt fundamenteel anders als je geen enkel respect kunt opbrengen voor mensen die wel geloven en meent dat er één of ander doel mee gediend is als je hen stelselmatig tegen de schenen schopt. Het beledigen van anderen legitimeer je dan met de 'nobele' intentie om hen ervan te doordringen dat ze slechts in een product van hun ego geloven. In feite komt dat natuurlijk neer op het met geweld opdringen van je eigen metafysisch standpunt aan anderen. In de praktijk komt dat erop neer dat je je op een primitieve manier zit af te reageren op anderen. Wees dan ook niet verbaasd als je pittige reacties krijgt die de vinger op de zere plek leggen; je kunt dan ook niet anders verwachten.
Naam:
Heleen
Datum:
20 januari 2010
Lesstof voor allemaal, volgende week zoeken wij de wielewaal, gaan we op bezoek bij de huismus, delen we de staartmees, schreeuwen wij naar spreeuwen, overwinteren we koninklijk, kijken wij naar het graaien der kraaien en gaaien. Het roodborstje tikt niet meer tegen het raam, zonde.
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
19 januari 2010
Ik heb één kritische reactie gepost op jouw bewering dat de aanhangers van religies hun kinderen leren om de aanhangers van andere godsdiensten te haten en te lijf te gaan, en onmiddellijk begin je je gal te spugen op mensen die wél in God geloven. Voor jou staat het vast dat religies zonder uitzondering negatief zijn en mensen indoctrineren. Als iemand zegt dat hij er wél baat bij heeft, kent hij zichzelf zgn. niet, want je zou hem beter kennen dan jij jezelf.

Een duidelijker bewijs van je tunnelvisie kun je eigenlijk niet geven. Ik heb nooit geleerd om mensen met een andere religie te haten. Daarom neem ik ook consequent moslims in bescherming als ze onterecht worden aangevallen. Waarom? Omdat moslims ook mensen zijn zoals jij en ik, en recht hebben op een elementair respect voor hun religie.
Ik vind het beschamend hoe je Elisabeth aanvalt. Iemand die op een eerlijke manier voor haar geloof uitkomt, wordt door jou op een ontzettend ranzige manier de grond ingetrapt. Ik wil dat je daarvoor je excuses aanbiedt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)