Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

In de kou de warmte?

Macht en misbruik.
'Waar, meneer Mulisch, is engagement gebleven'? Met deze vraag probeert CDA-kopman en -aanvoerder en dan ook nog 'onze' Minister-President het tij betreffende het aanstaande CDA- en dus kabinetsverlies te keren.
Ik heb en zal de heer Balkenende nooit als 'onze' MP (ge)zien. Niet omdat ik dit niet wíl, maar puur vanwege het feit dat ik dit niet kán. Zowel uit persoonlijke als sociale omstandigheden. De persoonlijke laat ik hier achterwege, daar het hier om een groot aantal mensen gaat en dus de sociale natuurlijk prevaleren. Waarom worden mensen die vaak voor het leven zijn getekend door ziekte die hen is overkomen, zonder dat zij daarom hebben gevraagd, door uw kabinet gekort op hun uitkering? Jaren gewerkt, keurig maandelijks premies afgedragen en vervolgens asociaal worden gekort.
Macht en Misbruik noem ik dat.

De structureel-100%-arbeidsongeschikten laat uw Kabinet in hun waarde. Lof. Helaas stelt u daar tegenover een aantal maatregelen waar de gemiddelde hond, en terecht, geen brood van lust. Het is voor mij onbegrijpelijk, en ik ben de domste niet, dat u op mensen die reeds op veel hebben moeten beknibbelen opnieuw de zwaarste lasten drukt. Uw, zeker door de meeste leden van uw kabinet, zeer gewaardeerde minister A.J. de Geus, probeert er in interviews in allerlei media een voor alle partijen positieve draai aan te geven. De enige die niet wil zien dat hij in zijn eigen argumenten ten ondergaat is De Geus zelf, gesteund door de eerder aangehaalde Minister-President. U dus! Waarom laat hij als christen, maar veel meer nog als mens, veel mensen in de kou staan?

Met een beetje winter, straks zelfs letterlijk!
'Waar, meneer Mulisch, is engagement gebleven'?, is de vraag van Balkenende die zijn onzekerheid bevestigt! Niet hij en zijn CDA, maar Zalm met zijn VVD is verantwoordelijk voor de teloorgang van ons sociale stelsel waar honderdduizenden, en dus niet de beter-bedeelden, de klappen van mogen opvangen. Het lijkt over het algemeen misschien vrij goed te gaan. De schade, fors vaak, wordt door u en uw ministers genegeerd. Dit is jammer, want u doet met dit beleid zoveel mensen onterecht tekort. Uw strijd, een hele andere dan die van hen, levert u door misbruik te maken van de zwakke positie van mensen die van een uitkering moeten zien rond te komen.

Ik geef u één tip mee: Ik zou maar genieten van uw laatste maanden als premier! Niet lang na 22 november wordt deze ballon geprikt en is het over, sluiten en tabee!!!

Schrijver: Annejan Kuperus, 21 oktober 2006


Geplaatst in de categorie: politiek

2.2 met 8 stemmen 586Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
25 november 2006
Email:
ajkuperushotmail.com
We krijgen een socialer kabinet, dat kan niet anders. Helaas is de uitslag niet zodanig dat binnen afzienbare tijd dubbel-getroffenen recht wordt gedaan. Hoe de combinatie er ook gaat uitzien, 'k voorspel een nieuwe val in 2007 en dus opnieuw verkiezingen over een jaar en in ieder geval het eerste halfjaar van 2008.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)