Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Het bezwangeren van een mooie vrouw

Dit is geen kroniek van een aangekondigde dood. Slechts een equivalent van wat hem op de grens van de Millenniumwisseling is aangedaan. De voorgeschiedenis heb ik eerder, vaak tussen de regels door, gepubliceerd. Het gaat niet om deze, noch om die periode waarin alles speelde. Nee, het gaat om leugens, verwijten en in het bijzonder de schijnheiligheid waarmee dit vooropgezette plan is bekokstoofd. Gevolg van deze geniepige klerestreek is dat potentiële werkgevers de zogenaamde kat uit de boom kijken, voordat zij mij überhaupt een kans geven. Dit is onterecht, maar vooral jammer daar kwaliteiten die voor het oprapen liggen op een schandalige manier voor zowel bedrijf als maatschappij verloren gaan.

Ik ben niet uniek, wel bijzonder. Niet luidruchtig, maar wel aanwezig in de goede zin van het woord. Rond de Millenniumwisseling was er sprake van een botsing. Een botsing van karakters. Die heeft tot het subtiel uitrangeren van schrijver dezes geleid. Zegevierend, daar de doelstelling, het organiseren van het nog niet-geautomatiseerde archief, was gerealiseerd.

Machiavelli's 'de Vorst' die een verdeel- en heerspolitiek nastreefde en ten uitvoer heeft gebracht, is/wordt ook gekopieerd door managers, 'wie zijn zij eigenlijk'?, die voornamelijk geobsedeerd door persoonlijk, financieel gewin, zonder ook maar enige aandacht voor de zogenoemde 'werkvloer' die realiseert wat nodig is voor een prettige en stabiele voortzetting, voor veel persoonlijk leed hebben gezorgd en zullen zorgen. Zeker zolang er sprake is van te hoge salariëring en een daaraan gekoppeld eisenpakket dat schril afsteekt bij vele andere!

S-y-s-t-o-l-e en d-i-a-s-t-o-l-e. Verwurgen en laten ademen.

Een leven leiden, op een niet door jou gekozen manier is te vergelijken met het bezwangeren van een mooie vrouw zonder dat zij noch jij hiervoor hebt gekozen; 't gaat om de liefde die je voor elkaar voelt en de geneugten die hiermee gepaard gaan zonder daarbij rekening te hoeven houden met minimaal twee decennia voornamelijk zorgen. 't Gaat voornamelijk om de seks en niet om haar soms onberekenbare gevolgen.

't Voelt als een aanhouding met daarop volgend een arrestatie die onverklaarbaar is, want de getroffen maatregelen zouden afdoende zijn. Moeten zijn geweest. Kafkaiaanse situaties deden zich voor zonder dat hij besefte dat hij zelf de hoofdrol voor zich opeiste. De hoofdrol opvorderde in een stuk dat wat hem betreft nooit gespeeld had moeten worden. Ongewild de 'leading part' in een stuk dat nooit gespeeld had mogen worden, is natuurlijk geen sinecure. Als je er echter, op welke manier en om welke reden dan ook, wordt ingezogen, terwijl de weg terug stante pede is afgesloten dan heb je de poppen aan het dansen en zijn de rapen gaar.

'Iemand moet hem belasterd hebben, want zonder dat hij iets kwaads had gedaan, werd hij op een morgen gearresteerd'. Tijdens een gesprek met de lengte van een te kort lontje en een onderwerp dat zonder agenda was opgenomen, werd hem de waarheid als een leugen voorgeschoteld. Zijn waarheid werd hun leugen, terwijl de leugen, hun leugen, natuurlijk nooit waarheid, laat staan dé waarheid kan zijn als misbruik is gemaakt van de handicap van hem.

Rücksichtslos raaskalde de leugen door de kamer, werd hij op non-actief gesteld, volgde een halfjaar later een rechtszaak, waarbij de rechter uitspraak deed op basis van ongegronde feiten, dus leugens. Zo viel het doek voor de waarheid. Die heeft zich eerder voorgenomen de daders te wreken, 'het Systeem' onklaar te maken en bovendien voor eens en altijd af te rekenen met huichelarij van de marionetten.

Schrijver: Annejan Kuperus, 16 november 2006


Geplaatst in de categorie: emoties

3.5 met 6 stemmen 2.141Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)