Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

TEN..

De redacteur van het weekblad waar ik voor schrijf vroeg mij weer eens iets over voetbal te schrijven want “dat vinden de lezers zo leuk”(??)
Zo leuk? Kan ik mij niet voorstellen. Ik weet niets van voetbal. Heb er ook niets mee. Ik weet alleen dat er een bal tussen twee doelpalen moet.
De enige reden dat ik soms nog eens naar voetbal kijk is Klaas Huntelaar. Die doet namelijk iets nuttigs: hij scoort!

Totdat ik lees dat hij plotseling reserve staat bij Ajax... Huntelaar! Reserve! Waarom is dat? Hij was topscorer en maakte jong oranje, zo ongeveer in zijn eentje, Europees kampioen.
Dus neem ik wat krantenknipsels door over Huntelaar. En daar heb je het al.
Ajax kreeg een nieuwe trainer en in een interview meldde deze: ‘Huntelaar moet meevoetballen. Het kan niet zo zijn dat hij alleen maar gaat afwachten tot hij een bal krijgt”.

Waar kan ik braken? Huntelaar moet helemaal niet meevoetballen! Huntelaar moet scoren. Dat kan hij als geen ander. En omdat hij nu meevoetbalt staat hij reserve.
Wie is die trainer eigenlijk. Na enig zoeken stuit ik op de naam: Ten Cate! Henk ten Cate!

Ten Cate? Dat is toch geen naam voor een voetbaltrainer? Zo heet een directeur van een beschuitenfabriek. Ik bedoel maar, als je een beschuitenfabriek belt, naar de directeur vraagt en je hoort vervolgens een vertrouwenwekkende stem zeggen: ‘Met Ten Cate!‘, dan gebeurt er iets. Dan krijg je direct vertrouwen. Dan weet je gewoon: als ik van deze man een container beschuiten koop weet ik zeker dat ik ze vers krijg.. Zo hoort dat!

Voetbaltrainers horen geen “Ten” voor hun achternaam te hebben. Hooguit “de” of “van”. Zoals Van Dijk of De Vries. Echte voetbalnamen. Namen van trainers die hun topscorer op hun donder geven als ze gaan meevoetballen in plaats van te scoren.

Of zou die Ten Cate soms uit de hockeywereld komen? Dat zou een hoop verklaren want in de hockeywereld kun je als trainer heel goed Ten Cate heten. Daar ben je iemand als je “Ten” voor je achternaam hebt staan. Liever hebben ze daar ook nog een dubbele voornaam maar je kunt niet alles hebben.

In de hockeywereld lopen kuddes randviolen rond met “Ten” voor hun naam. Ik noem er maar een paar: Ten Slotte, Ten Hooientengras, Ten Fleschentrekker, Ten Allentijden. Ten Sharp.
Ik ken zelfs een hockeyspeelster die Machteld Ten Cate heet. Het zou dus zo maar kunnen.

Begeef je dus in de wereld van ruitenrokken en parelkettingen, Henk. De wereld waar in mee gehockeyd wordt. Desnoods verander je je naam in Henk-Jan. Dan kan Klaas Huntelaar zich weer bezighouden met het enige dat hij kan: SCOREN!
Meevoetballen laat je maar over aan het bedrijfsteam van beschuitenfabriek Ten Cate!


Zie ook: http://www.pacopainter.punt.nl

Schrijver: paco, 8 februari 2007


Geplaatst in de categorie: sport

3.3 met 11 stemmen 2.241Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Driek Oplopers
Datum:
15 februari 2007
Email:
driekoplopersyahoo.com
Meesterlijk weer. Zelf ben ik absoluut tegen meevoetballen omdat ik dat steeds weer op de vraag stuit: wáár mee?
Naam:
Rina van Dijk
Datum:
9 februari 2007
Leuk hoor.
Maar bij Ten Cate denk ik niet aan beschuit,
maar aan onderbroeken!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)