Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

liefde op de boerderij

Boer de Fries zat alleen voor het haardvuur naar Boer zoekt Vrouw te kijken. Het was zondagavond en hij was zoals altijd alleen. Hij zapte naar mtv waar jonge mensen elkaar op de onmogelijkste manier leerden kennen. Toen was er nog een programma over een Poolse vrouw die een Nederlandse man leerde kennen. He he, Boer de Fries kreeg het er warm van. Wat er waren er toch leuke vrouwen… als hij nu zelf ook eens… neen, stop Boer De Fries.

Hij dacht aan zijn eerste en enige liefde, zijn moeder en koe Lena. Geen vrouw die hem begreep natuurlijk en boerin wilde worden.
Op bed kon de boer zijn draai niet vinden door de bobbel in zijn broek. Hij ging maar eens van bed af en zette de computer aan. Ha, email! Een heel mooie jonge vrouw met een engels mailtje dat hij niet helemaal begreep.

En toen deed de boer iets wat hij zelf niet begreep en waar hij nog spijt van zou krijgen… hij mailde terug, een lange romantische brief in het Engels nog wel van de winterlandbouwschool geleerde woordjes als luv en milk the cow on the farm. Ha ha dacht de boer en wachtte op antwoord.
Het duurde drie dagen, de boer kon er niet van slapen. Toen verscheen er weer een jonge vrouw in beeld en daarmee was het lot van de boer bezegeld, want hij wist nu wel dat er iets niet in de haak was met die Russische vrouwtjes.

Bah, dacht hij teleurgesteld en boos, zijn edele boeren hart ten onder aan de liefde, zijn trots was gekrenkt zonder dat er ooit antwoord terug was gekomen!

De volgende ochtend zat hij weer aan het zondagse paasontbijt. Hij belde zijn moeder nadat hij de koeien voor de honderdste keer had gemolken, leek het. Gelukkig, ze kwam langs en ze dronken thee en aaiden de koe bleke Lena. Lena was trouw en lief dacht de boer. Ze dronken nog koffie met beerenburg en toen was het weer leeg en stil in de boerderij.
Boer zoekt vrouw, dacht de boer, maar ik even niet. Gerustgesteld keerde hij zich in zijn warme nestje en bad tot de engel om hem niet alleen te laten en sliep die nacht goed.

De dag daarop scheen de zon en Lena gaf hem een knipoog en hij maakte haar staart mooi met een strikje en ging er een eindje mee lopen op zijn zondagse klompen al was het maandag, maar wel tweede paasdag. Het eitje smaakte lekker en eigenlijk heb ik helemaal geen vrouw nodig dacht de boer, dat is alleen maar ONRUST!

Schrijver: foppe oostenbrug, 16 maart 2008


Geplaatst in de categorie: liefde

3.3 met 3 stemmen 790Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)