Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Man zoekt werk (3)

Min-max, 24-32 uur per week, minimum loon, opgebouwd telt niet meer, behalve als je terug keert van een zomerreces als minister, krijg je er zomaar 30 procent bij.

Twee weken geleden las ik een advertentie in De Posthoorn, Meavita zat verlegen om huishoudelijke hulpen. Ik had geen inkomen, geen kapitaal en ook geen appeltje voor de dorst, maar wel een koopwoning, ik moest nog vier jaar eer ik dat eigen kon noemen. Nomdeju, had ik maar gehuurd, had ik recht gehad op de ooievaarspas, dan was ik een gratis dan wel gereduceerd inwoner geweest van de hofstad.

Afijn, ik heb ergens midden in de nacht een e-mail gestuurd naar de stofzuig- en dweillijn, krijg ik om half zes 's ochtends een meeltje terug. Afspraak staat. Donderdag 10 juli half tien, het weer is wisselvallig en voorspelt regen, mijn wekker was in geen jaren zo vroeg afgegaan, en ik heb de wind mee want het is droog.

Informatiegesprek, daarna 1 op 1, 'men' ziet mij wel zitten, ik krijg een tas met regels en hebbedingetjes, inmiddels giet het weer en ik zit zijknat wordend met een brede grijns op mijn fiets, deze man zoekt niet meer.

Schrijver: Fred, 13 juli 2008


Geplaatst in de categorie: werk

2.1 met 10 stemmen 696Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
13 juli 2008
Dank Iris, ik doe mijn best.
Naam:
Iris
Datum:
13 juli 2008
Graag gelezen. En nu met succes aan het werk :-)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)