Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De Kerstboom

Sinterklaas is bijna jarig geweest, dus daarna mag de kerstboom komen. Heel leuk maar ik ben wel iets vergeten. Mijn woning is niet zo groot en waar de boom eerst stond staat nu een kolenkachel. Daarnaast is er een poes bij gekomen, dus de boom kan niet te laag staan. Als ik tenminste nog wat over wil houden aan kerstballen.

Niet dat ik mij daar op dit moment erg druk over moet maken. Poespoes zoals haar naam is gebleven is net gesteriliseerd en echt speels is ze nog niet. Maar vandaag aan de dag met zo'n groot poezenoverschot is het wel beter.
Omdat ik toch al extra uitgaven voor de poes had en de dierenarts ook veel geld kost, ben ik gaan bellen of er een tegemoetkoming in de kosten mogelijk was. Gelukkig was de Dierenbescherming Zeeland bereid om de eerste kosten op zich te nemen. Daarom: Hartelijk bedankt, Dierenbescherming want nu kan Poespoes bij mij blijven.

Waar ga ik de kerstboom nu neerzetten? Vroeger - toen ik nog jong was - kocht mijn vader altijd de grootste boom die er bij stond. En mijn moeder wou altijd een kleine boom. Ik moet er altijd hartelijk om lachen als ik daar aan terug denk. Dit keer zal het voor mij een klein boompje worden. Maar dat zal de pret niet drukken. De laatste maand zijn er zoveel positieve dingen in mijn leven gekomen, bij mij kan het niet meer stuk.

Sinds vorige week hebben mijn oudste dochter en ik ook weer contact. Daar ben ik zo blij mee, ook omdat de jongste en de oudste elkaar weer zien. Dus een grote of een kleine boom maakt hier geen verschil. Want zo'n gelukkige kerst heb ik al een tijd niet meer mee mogen maken.

Contact met mijn kinderen, een poes, nieuwe vrienden via de computer en naar mijn zusje met de kerstdagen. Dan ben ik voor deze dagen
ook onder de pannen. En zeker niet te vergeten: een goed gevoel en een glimlach op mijn gezicht.

VROLIJK KERSTFEEST VOOR IEDEREEN.

Schrijver: E van Dam, 4 december 2008


Geplaatst in de categorie: kerstmis

3.4 met 13 stemmen 756Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Eva
Datum:
6 december 2008
Bedankt Iris, Poespoes is hier al helemaal thuis en kroelen dat ze kan. Maar mijn kinderen hebben mij ook het mooiste geschenk gegeven. Dan nog de lieve reacties onder mijn schrijven. Ik voel mij heel gelukkig, 2008 is geen slecht jaar geweest voor mij.
Naam:
Iris
Datum:
5 december 2008
Een kerstboompje is niet belangrijk. De mooiste en meest glanzende kerstboom die jij je kunt wensen is Poespoes. Er gaat niets boven wederzijdse liefde van mens en dier. Ik wens je héél mooie en prettige dagen, lieve Eva!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)