Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De helderheid van KRISTAL.

Zo helder als kristal zijn niet alleen woorden. Kristal bezit dus helderheid maar ook iets heel bijzonders. Kristal geeft de mogelijkheid om op elke zonnige dag de regenboog te mogen aanschouwen. Voor mij persoontje is het heel speciaal. Ondanks dat ik geen ruime marge heb van geld, zal ik toch altijd op zoek zijn naar voorwerpen die gemaakt zijn van kristal. Het liefst sjouw ik rommelmarkten af in de hoop dat ik voor niet al te veel geld iets van kristal kan bemachtigen.

Het mooist is het als het met de hand geslepen is. In mijn vensterbank staan dan ook verschillende voorwerpen van zuiver kristal. Bij de eerste zonnestraal verschijnen er op mijn muur overal kleine regenbogen, waardoor ik mij meteen goed voel.

Het is zo wonderbaarlijk dat je van zo klein iets zo kan genieten. Natuurlijk kan je bij elke juwelierszaak tegenwoordig van die dure figuurtjes kopen. Maar zo bedoel ik het niet, ik geniet van onderdelen van een luster die ik op een mooie manier aan elkaar bevestigd heb in een lange sliert.

Zo hang ik die dan voor het raam. Het is een hobby net zo iets als juweeltjes maken. Je kan er zo veel mee doen. Daarom vind ik dat er best wat ruimte en tijd aan kristal mag worden gegeven. De zeven kleuren van de regenboog zijn dan ook heel mooi op elkaar afgestemd. De regenboog is op zich zelf ook mooi om te zien. Alleen dan moet het geluk aanwezig zijn dat er zonneschijn en regen tegelijk is. En dat is iets wat we niet zo vaak zien. Op deze wijze kan ik vaak van de regenboog genieten en even heel gelukkig zijn. Op een gewone normale dag.

Schrijver: E van Dam, 25 februari 2009


Geplaatst in de categorie: hobby

4.1 met 9 stemmen 946Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)