Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

mijn drie favoriete schrijvers

Mijn drie favoriete schrijvers zijn Hermann Hesse, Remco Campert en Maarten Biesheuvel.
Op het Atheneum sprak de eerste mij erg aan met het boek 'Tussen de raderen'. Later las ik alles en bewonderde hem vanwege zijn eigen wereld en mooie taalgebruik.
Dat kwam ik ook bij de andere twee schrijvers tegen en die komen ook nog uit Holland, het land van de brede rivieren.

Campert schrijft korte stukjes en is daar een meester in en heeft humor. Biesheuvel schrijft fantasieverhalen en alle drie schrijven ze over zichzelf.

Ik ben niet zo goed maar een eigen stijl heb ik wel. Ik heb er ook van geleerd dat je door moet zetten ondanks tegenslag en sterk moet zijn met je eigen geest en dat je de vlucht uit de werkelijkheid op papier kunt maken en dat een verrijking is van je geest.

De vrouwen in het leven van de schrijvers zijn er ook maar in mijn leven speelt de vrouw meer een rol van moeder en verpleegster dan van minnares. Mijn wereld stortte in toen mijn vriendin mij verliet en ik ging over op schrijven en wandelen in de natuur, iets waar ik plezier in heb en het is ongevaarlijk.

De boeken heb ik nog, veelal tweedehands gekocht en soms lees ik er nog even in. De schrijvers schrijven steeds dunnere boekjes als ze ouder worden maar steeds zuiverder en over hetzelfde.

De boeken kennen gelukkig ook verhalen over individuen met tegenslag. In het boek 'Tussen de raderen' eindigt het zelfs met zelfmoord, waar ik overigens maar niet aan denk. De vrijheid van het individu, daar gaat het ook over en hoe men zich niet kan vinden in de bestaande wereld; daarin herken ik mezelf ook, want ik pas er ook niet in en sta onderaan in de maatschappij. Ik koester ook mijn vrijheid en heb nog fantasie.

Toch zijn de boeken niet meer zoals ze waren toen ik jong was en ze las maar ze bekoren me nog steeds en zetten me aan tot schrijven en ze gaven me ook de liefde voor het boek.

De schrijvers kenden alle drie een enorme productie, ook dat vind ik knap. Van Hesse is 'Narzis en Goldmund', van Campert 'Eetlezen', en van Biesheuvel 'In de Bovenkooi' het beste wat zij schreven.

Misschien wil jij ook eens iets van hen lezen?

Schrijver: foppe oostenbrug, 26 februari 2009


Geplaatst in de categorie: literatuur

3.3 met 6 stemmen 268Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Iris
Datum:
7 maart 2009
www.nederlands.nl/nedermap/verhalen/ve rhaal/117692.html";
Naam:
Iris
Datum:
27 februari 2009
Dit verhaal heb ik heel graag gelezen. Dankjewel Foppe. Misschien iets lezen van mij?
www.nederlands.nl/nedermap/verhalen/verhaal/117692.html

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)