Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Mijn verdwenen stem

Gisteren wist ik niet meer wat ik moest zeggen. Ik had zelfs niet de mogelijkheid om iets te zeggen, het leek net of mijn lippen aan elkaar vastgelijmd zaten, en alsof mijn stem verdwenen was. Ik zweeg.

Bij ieder antwoord waar de mensen om vroegen, wist ik niets uit te brengen. Misschien was het ook maar beter zo, dat mijn stem weg was. Zo hoefde ik niemand aan te kijken. Ik kon ongestoord in mijn eigen wereld blijven en deed ik net alsof ik gek was. Misschien ben ik dat ook wel, en heeft daarom mijn stem mij verlaten. Zij is gevlogen naar de mond van iemand anders, of misschien is ze wel gevlogen naar de zee, en gilt ze iedere avond alle vissen wakker.

Zie je dat al voor je? Dat de vissen wakker worden van een stem, waarvan ze niet weten waar het vandaan komt? Misschien denken ze wel dat het God is, of juist de duivel. De haaien zullen in ieder geval woedend worden. Helaas jongens, voor jullie dus geen schoonheidsslaapje. Maar vanochtend kon ik opeens weer praten, en dat wilde ik ook. Mijn stem was gelukkig weer terug naar mij gegaan, ze hield denk ik niet zo van de zee.

Of misschien had ze gewoon simpelweg medelijden met de vissen.

Schrijver: Minke, 28 maart 2009


Geplaatst in de categorie: dieren

4.8 met 5 stemmen 1.342Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)