Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Zwart op wit

Zo ben ik opgevoed, de paplepel kwam er aan te pas, 'zo is het en niet anders'. Ik at wat de zwart emaille pot schafte, mijn vader beunde in het weekend bij om al die bekkies te kunnen vullen. Mijn moeder bewerkte op de trapnaaimachine (Grizner) de krijgertjes, kleding uit meelij gegeven, en die gingen dan weer over naar de volgende jongere.

Ik ben nu wat ouder, kijk terug op een, voor mijn ouders, hectische periode, godnomdeju, wat hebben zij het moeilijk gehad. Met zo weinig een gezin draaiend gehouden, maandag tot vrijdag eigenheimers en groente, zaterdag brood met pitjeskaas en zondag een bal gehakt en jus. Negen kinderen hebben ze grootgebracht, ik besef nu pas dat ze een wereldprestatie hebben neergezet.

Ik zet mijn naam onder dit schrijven, misschien moet daar 'Witte' voor.

Schrijver: Raaf, 14 april 2009


Geplaatst in de categorie: familie

3.1 met 10 stemmen 1.472Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Eva van Dam
Datum:
12 oktober 2009
Fijn om eens te lezen dat er nog mensen zijn die terug kijken. Bij ons thuis was het net zo en ook ik respecteer mijn ouders die ons toch maar groot hebben gebracht. Bedankt Witte Raaf.
Naam:
Eva
Datum:
17 april 2009
Nu Witte Raaf, ik weet niet in wat voor een leeftijdcategorie je zit. Elkaar mislopen doen wij niet. Ik ben blij met je verhaal, bij ons was het thuis ook zo en als je dan terug kijkt, kan je niet anders als met bewondering naar je ouders kijken. Leuk dat je ook aan deze generatie hebt gedacht.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)