Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Foppe naar de film de Indiaan

Ik ga op maandag naar de film de Indiaan. Het is een prachtige en ontroerende film waar van ik vaak moet huilen omdat ik het jongetje zo begrijp en ik mezelf herken. Het is een film die rustig is over een jongen uit Peru die uit de buik van een vliegtuig komt bij zijn pleegouders.
Maar als er een nieuwe kind komt voelt hij zich ineens een indiaan en gaat daarmee aan de slag.

Koos moet leren zwemmen en dat durft hij niet maar om zijn indianen naam te krijgen moet hij een koker opduiken in het meer als het stormt en dan heet hij yaku. De slotscène bestaat uit de vader die hem toespreekt om bij hem te blijven en dan weet yaku de Peruaan dat het belangrijk is te zijn bij mensen die om je geven en jij van hen en dan blijft hij hoewel hij eerst met de anderen terug wilde gaan naar Peru waar hij eigenlijk thuis hoort maar dat zullen we in deel twee wel zien.

Er zitten vele ware spreuken in de film zoals als je bang bent moet je aan iets leuks denken. De jongen zijn ogen zijn constant in close up te zien zodat het je echt raakt hoe het voor hem is. Hij is ook sterk en huilt niet maar houdt zijn adem in. De vader doet echt alles voor hem maar toch ervaart hij niet dat hij zijn zoon is en dat doet pijn maar het komt weer goed, gelukkig maar!

Ik ben er tweemaal uitgelopen en het duurde erg lang en ik raakte behoorlijk overprikkeld en ik ben er nog niet klaar mee omdat ik zelf ook problemen heb gehad. Een super film van een Friese scenarioschrijfster die beweert dat Winnetou uit Friesland komt, nou ik ben er een hoor!
En op het diploma van koos staat 19 september mijn geboortedatum en ik heb de beschermengel Michael als vader.
Uch uch als ik nu eens wat flinker was emotioneel gezien….. maar ja je moet ook Foppe zijn om met veertig jaar van een kinderfilm te genieten!

Schrijver: foppe oostenbrug, 30 september 2009


Geplaatst in de categorie: film

4.7 met 3 stemmen 894Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
3 oktober 2009
Email:
ag.schulztiscali.nl
Goed hoor, Foppe, dat je de emoties zo goed onder woorden weet te brengen. Met het tonen van emoties is niets mis en het maakt ook niet uit, dat het een scenario is, dat eigenlijk voor kinderen is is bedacht. (Ik houd zelf ook verhalen over (de overigens fictieve) Winnetou; de beschrijving van zijn dood kan me ook nu nog steeds ontroeren). Weer graag gelezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)