Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Mijn grootste wens

Gelukkig, we krijgen een ander kabinet. Mijn grootste wens is dat we een regering krijgen die bestaat uit daadkrachtige en vakkundige bestuurders. Geen politici die goed met woorden kunnen goochelen, maar mensen die besluiten durven nemen en die daar eventueel op terug durven te komen als later blijkt dat ze zich vergist hebben. Geen lui die oorlog willen voeren omdat ze denken dat daarmee vrede bewerkstelligd kan worden. Een volk dat door een buitenlandse macht wordt aangevallen, komt altijd in opstand. Daarom heeft een oorlog nog nooit vrede teweeg gebracht.

Volgens mij kunnen we met z`n allen behoorlijk wat invloed uitoefenen. Dit hebben we gezien aan de actie van Lakeman toen hij mensen opriep om hun geld van de bank te halen. Wanneer we allemaal wensen dat er daadkrachtige en vakkundige managers in het kabinet komen en dit aan elkaar vertellen, zal de publieke opinie zich hiernaar richten. De media pakken het signaal op en zo voelen de politici onze hete adem in hun nek. Een collectieve wens krijgt een enorme kracht en oefent grote druk uit op de besluitvorming.

Laten we dan ook onze krachten verenigen en wensen dat er echte schatkistbewaarders op de verschillende departementen komen die nauwkeurig de uitgaven in de gaten houden. Laten we wensen dat de regering nu eens echt de daad bij het woord voegt en de overhead aanpakt. De overheid heeft teveel ambtenaren in dienst. Al jaren praten regeerders over het afschaffen van regels en regeltjes, maar ze voeren er steeds meer in. De politici maken steeds meer wetten die onder andere de politie moet handhaven, maar ze bezuinigen op mankracht bij deze organisatie. Laten we eisen dat de vreselijke bureaucratie in de zorg echt wordt afgeschaft, zodat de verzorgers gewoon hun werk kunnen doen en niet hun tijd verspillen aan papierenzaken.

Ik hoop dat we een regering krijgen die verstand van zaken heeft en de moed heeft om verouderde en verrotte huisjes af te breken. Mensen die een nieuwe structuur durven op te zetten. Bestuurders die niet op hun eigen carrière letten, maar het belang van ons land dienen!

Schrijver: Hans de Heij, 22 februari 2010


Geplaatst in de categorie: politiek

3.7 met 7 stemmen 388Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)