Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

bejaardengevangenis

Het moet niet nog gekker worden.
Onlangs las ik over criminele ouderen en vernam dat zelfs hoogbejaarde boeven die op dievenpad gaan binnenkort in de bejaardengevangenis zullen belanden. Ik voel me -als babyboomer- bijna persoonlijk aangesproken. Dat wil niet zeggen dat ikzelf zo gauw een overtreding zou begaan want daar ben ik veel te laf en te schijterig voor.

Nu zul je maar een mager AOWtje genieten en van je laatste geld een cadeautje voor je kleinkinderen hebben gekocht. Op dat moment krijg je een belastingaanslag waar je niet op gerekend hebt en je kachel heeft het ook al begeven. Je reserve is allang opgesoupeerd en je hebt geen cent meer te makken. Je hebt honger en steelt een brood. Op heterdaad word je betrapt, onmiddellijk door oom snotneus agent in de boeien geslagen en als misdadiger afgevoerd naar het bureau. Urenlang ondervraagd naar wellicht meerdere vergrijpen en vervolgens opgesloten in de bejaardengevangenis als eindstation.

Nu zie ik de hele wereld als een open inrichting met veel idioten en psychopaten. Het gevaar loert op iedere hoek van de straat. De politie ziet echter niets, maar scheurt met loeiende sirene naar een plek waar de hangouderen zich bevinden en snode plannen aan het beramen zijn. Hoe zouden ze het beste een groep Marokkaanse jongeren in elkaar kunnen slaan en beroven. Let wel: een groep, want dapper zijn onze oudjes wel, een eenling pakken en neerknuppelen vinden ze te min. Moedig trekken onze bejaarden gewapend met wandelstokken en krukken ten strijde. Zij schromen niet de rollator als wapen te gebruiken.

Vind je het gek dat ze in de bejaardenbajes terecht komen. Levenslang, maar dat is niet erg want ze leven toch niet meer zo lang.
Hoe zal zo'n nor er uitzien, vraag ik mij af. Een stoeltjeslift voor diegenen die slecht ter been zijn, een verstelbaar bed waarbij de benen hoog liggen tegen trombose en voor een goede bloedsomloop. Een e.h.b.o.post in geval van acute hersenbloeding of hartinfarct. Aangepaste diëten voor diabetici en cholesterolarm voor diegenen met hart- en vaatziekte. Extra luiers tegen incontinentie en een speelhoek voor de verwarden en dementen.

Ik mag hopen dat het met mij nooit zover zal komen. Tegen die tijd zal ik de hypothetische pil van Drion in mijn nachtkastje leggen.

Schrijver: es, 30 maart 2010


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.2 met 5 stemmen 568Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)