Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Buurvrouw

Mijn buurvrouw, ik zou zo graag willen vragen hoe het met haar gaat. Ik zou zo graag vertellen hoe het met mij is. Het taalverschil is zo groot, dat wij elkaar niet begrijpen.
Soms praten wij met handen en voeten, soms begrijpen wij elkaar totaal niet, soms ontstaat daardoor een misverstand. En soms als wij het snappen moeten wij hard lachen.

Mijn buurvrouw, ik zie haar verdriet en weet niet hoe ik haar kan troosten. Ik weet dat wij elkaar mogen, hoe vermoeiend het ook soms is. Ik wil haar zo graag vertellen hoe belangrijk zij voor mij is. Mijn buurvrouw, ze is zo zachtaardig en lief, ik wil haar vertellen van mijn grote verdriet. Haar vragen, waarom zij haar dochter niet meer ziet?

Mijn buurvrouw, ze doet haar best en gaat naar school, al is zij 47 jaren. Om de taal te leren van het land waar zij nu in woont. Haar kinderen spreken Nederlands, die gingen hier naar school.
Buurvrouw heeft jaren voor haar kinderen gezorgd en kwam niet buiten de deur. Ik wil haar zo graag vertellen, dat ik begrijp hoe moeilijk het voor haar is. We zouden goede vriendinnen kunnen zijn. Elkaar onze geheimen vertellen, als we elkaar maar konden verstaan.

Soms help ik haar met lezen, vandaar dit verhaal. Misschien dat ik haar zo kan vertellen hoe belangrijk zij voor mij is.

Schrijver: E van Dam, 29 juli 2010


Geplaatst in de categorie: taal

4.2 met 6 stemmen 443Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.J.v.Verre
Datum:
11 augustus 2010
Email:
jjvverrelive.nl
Een ontroerende hartekreet,met bewondering gelezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)