Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Schrijven

Hier zit ik dan weer te schrijven. Alsof ik niets anders kan. Ik doe in ieder geval weinig andere dingen met zoveel plezier als schrijven.

Dansende letters die mij in de ogen aankijken en vragen of zij vandaag ook aan bod mogen komen. Ik wilde je even bedanken. Zomaar. Omdat je er bent. En omdat je in mij gelooft.

En zo tikt de klok verder en reizen wij samen de toekomst in. Tijdreizigers met een verleden ook wel het heden genoemd.

Verhalen wilde ik niet meer schrijven. Ik was het beu. Ik weet ook niet waarom. Mijn verhalen zijn door iemand weleens nonverhalen genoemd. Daar antwoord ik niet op. Ik heb geleerd mijn energie niet te verspillen aan onnozelheden. Bovendien heeft zo iemand dus wel mijn verhalen gelezen. En daar gaat het mij om. Ik wil gelezen worden. Men hoeft mijn verhalen niet goed te vinden.

En ondertussen ben jij er nog steeds. Dat is wat telt. Dat maakt schrijven weer mooi.

Wanneer de lichten doven en wij gaan slapen krijgen verhaallijnen een vorm die de volgende dag op het scherm past zoals hij vroeger het papier zou sieren.

Draaikolken van woorden. Sommigen onsamenhangend. Andere woorden zijn dan weer zinnig en reinigen de stilte zodat het tikken van de klok gedoemd wordt een figurantenrol te spelen. Personages komen tot leven. Dat doet de elektriciteit die woorden produceren in de gedachten van hem die zit te tikken op een toetsenbord.

De verwarring stopt nooit. Dus meer verhalen zullen nodig zijn om de zucht naar woorden te bevredigen. Helend zal het nooit zijn. Alleen maar het verlangen naar verhalen zorgt ervoor dat ik door blijf gaan met het verbinden van woorden zodat zij samen iets vormen wat iedereen erin wil zien.

Schrijver: costa, 15 november 2010


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.7 met 6 stemmen 768Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
3 april 2011
Erg mooi verwoord. Kritiek vind ik lastig om mee om te gaan, soms gaat een en ander toch aan me knagen, complimenten zijn soms nog lastiger, maar verder is het heel herkenbaar en puur. Dus heb je er nu een lezer bij.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)