Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

FOPPE op vakantie met schizofrenie

Wat is er met mijn hoofd denk ik, als ik 's morgens wakker word in joegoslavie, kroatie.
Ik ben de laatste tijd nogal druk en dan ineens valt alles stil. Ik ben net met veel moeite afgestudeerd en ga met remco en simon op vakantie maar de reis is lang en het autorijden wil niet zo goed. Het weer is erg heet en we zwemmen in de middelandse zee, wat ik prachtig vind, we drijven gewoon van het zout.
Ik kan ook niet goed slapen en in de steden lijkt het wel of ik door de duivel ben bezeten zo druk is het in mijn hoofd, ik zuig alle hitte en energie op.
Dan weer ben ik moe en boos en de drank valt slecht en ik wil het liefst terug naar huis. Het landschap is wat dor door de droogte maar het ziet er wel leuk uit maar er is veel politie en er is net oorlog verder op geweest wat me bang maakt.
We gaan uit eten met lekker veel patat en vlees en krijgen applaus dat we alles opeten en het kost omgerekend helemaal niks. Na een week gaan we weer naar huis en daar ben ik blij om maar de terugreis duurt ook eindeloos en op de heenreis moesten we wachten voor de tunnel.

Na een jaar weet ik wat er aan de hand is, ik heb schizofrenie na de psychose en opname maar wil nog graag een keer op vakantie naar zwitserland met patrick. We scheuren er met mijn volvo naar toe maar het lukt helemaal niet in mijn hoofd en ik heb weer precies hetzelfde. Wel wandelen we in de bergen wat mooi is. Het weer werkt ook niet mee zodat we naar italie gaan maar daar wordt het nog erger met me maar sommige dagen ook weer beter en ik blijf op de camping want florence is machtig mooi maar ook druk en ik houd niet van italianen.
Patrick houdt zich goed met mijn klachten maar ik slaap helemaal niet meer en scheer me ook niet meer en na pisa aan de zee gaan we toch echt naar huis en ik rijd het laatste stuk zelf en dan zet ik de auto voorgoed aan de kant voor vijf jaar en ga ziek thuis zitten totdat de klachten na vijf jaar met zes milligram risperdal afnemen en we naar ermelo gaan op vakantie met mama en dat is ook al moeilijk.

Wat jammer toch want ik vond de buitenlandse vakanties altijd prachtig, maar we proberen nog een keer denemarken met lithium en aan zee gaat het daar wel maar ook het reizen in de auto is weer een angstige hel en we komen ook nog in de file en ik groei enorm. Dan ga ik maar wat fietsen en wandelen in opende en omgeving en begin mijn tuintje. Na twaalf jaren lijden en drie jaren wonen bij pi in drachten kom ik in het hutje van opende terecht en ook dat gaat dan wel maar weer slapeloos en dan ga ik verhuizen naar de camping van vrijburgh en ook dat verloopt weer niet zonder problemen.

Nee, het is geen doen met mijn hoofd om vakantie te vieren of te veranderen en toch probeer ik het wel en neem de klachten voor lief want anders zit ik alleen maar thuis op mijn kamer en heeft de ziekte gewonnen en nu heb ik weer een autootje met mama en gaan we weer in de kleine omgeving van drachten weg zodat ik weer een beetje vrijheid heb, die bevochten moest worden en nog steeds begrensd is door die stomme hersens die het anders zo goed deden.

Uch, ik heb geschreven.

Schrijver: foppe oostenbrug, 12 juni 2011


Geplaatst in de categorie: reizen

4.8 met 4 stemmen 505Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
foppe oostenbrug
Datum:
16 juni 2011
Email:
foppeoosttelfort.nl
ja ik blijf wel vechten
maar soms moet je ook rusten
gisteren wel zonder problemen
naar lauwersoog gereisd en genoten van de zee
daar kom ik tot mezelf
Naam:
Wee
Datum:
15 juni 2011
Mooi stukje. Ik hoop dat het eens beter voor je wordt. Blijven vechten hoor. Sterkte!
Naam:
foppe oostenbrug
Datum:
13 juni 2011
Email:
foppeoosttelfort.nl
ja danks heer schulz
ik ben wel de baas maar heb wel eens wat last
er over schrijven is beter dan klagen en niets doen
en ik heb ook hulp hoor en heb mijn humor behouden
en in schrijven kan alles wat ik in het echt niet kan
naast schrijven en praten heb ik nu ook het schilderen ontdekt en ik houd erg van muziek
bedankt dat je altijd mijn verhalen leest
en je schrijft zelf ook goed hoor
dag van foppe
Naam:
Günter Schulz
Datum:
13 juni 2011
Email:
ag.schulztiscali.nl
Foppe, je bent een kei en een vechtjas; je onderneemt alles om jouw aandoening de baas te worden. Ondanks alle tegenslagen lees ik tussen de regels door toch dat je alles positief tracht te benaderen en vele gebeurtenissen weet te relativeren. Echt Foppe, daarvoor betuig ik jou mijn respect. Wie weet keert eens het tij voorgoed. Dat gun ik jou van harte. Wederom graag ge lezen enne... vooral blijven schrijven!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)