Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De lapjeskat.

Een bladzijde uit het dagboek van een lapjeskat.

Als kat woon ik nu al zo'n jaar of drie bij mijn nieuwe baasje. Het bevalt mij wel en het zou helemaal te gek geweest zijn, als de kater van de hoek wat in mij zag zitten. Ik vind hem wel een toffe bink. Je kent dat wel: hoog op de poten, flink gespierd en voor niemand niet bang. Ik heb al een paar keer mee mogen snoepen van de vogeltjes die hij heeft gevangen.

Ik zelf ben meer van het zachte type. Tenslotte laat ik ook Jan en alleman binnen en elke kat mag uit mijn bakje mee eten. Tot ergernis van mijn bazinnetje. Die dan als een gestoorde achter de andere katten aan gaat. En ik maar lachen. Gelukkig heeft ze het nog niet door.

Ik vind het wel leuk om mijn baasje in de maling te nemen. Eerst wil ik aan de achterdeur naar binnen. Om dan direct door de gang heen te lopen. Om daarna weer te miauwen aan de voordeur. Al mopperend komt ze dan toch weer om de deur open te doen. Verkeerde aandacht is ook aandacht.

Wat ik ook zo leuk vind, is dat mijn bazinnetje elke dag een stukje gaat wandelen met mij. Niet aan een riempje (ik ben geen gevangene) maar gewoon los dus. Dan hobbel ik een beetje achter haar aan. Soms verstop ik mij en dan begint het geroep. Moes, waar ben je? Poezemoes kom dan!
Maar dan doe ik net of ik gek ben en niets hoor. En op het moment dat ze roept ga ik naar huis hoor.
Dan kom ik er als een gestoorde aan rennen. Zo komen wij de dag al een heel eind door.

In de middag gaat ze achter de p.c. zitten en ga ik lekker op de stoel naast haar mijn middagdutje doen. Ik ken precies elk geluidje van dat ding. En op het moment dat de het melodie hoor van het afsluiten van de p.c. vlieg ik overeind en beginnen we gewoon weer overnieuw.

Poezemoes.

Schrijver: E van Dam, 19 juni 2011


Geplaatst in de categorie: dieren

4.5 met 8 stemmen 245Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)