Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Foppe op een onbewoond eiland

Foppe lijdt schipbreuk en spoelt aan op een onbewoond eiland in de stille zuidzee. Hier is hij eindelijk alleen en met de wonderschone natuur. Een lot uit de loterij waar hij anders zijn hele leven voor had moeten werken!

Foppe laat zijn baard en haren groeien en slaapt een gat in de dag. Het eten bestaat uit zeeschildpadeieren en kokosnoten. Het water komt uit de rivier en zijn behoefte in de grond. Hij slaapt op een zelfgemaakt bed van palmbladeren en dat hangt tussen twee palmbomen in. Hij denkt aan het boek dat hij op school las van daniel defoe van robinson crusoe en de film die hij zag maar nu is hij zelf de hoofdpersoon.

Gauw houdt hij een dagboek bij om de tel niet kwijt te raken. Hij begint in zichzelf tegen zijn moeder te praten en is bang dat er mensen op zijn eiland kunnen komen en soms stormt het en krijgt hij natte kleren maar heeft het nooit koud want de zon schijnt elke dag.

Na een jaar begint hij te wensen dat hij weer eens iemand zag, gewoon om mee te praten en hij leert een papegaai praten en wenst zichzelf terug in een bewoonde wereld. Foppe wordt opgespoord door een detective en krijgt bezoek van een politie agente met een hondje per onderzeeër
. Hij blijft er maar krijgt wel een cameraatje op het eiland voor het geval hij ziek wordt.

Na nog een jaar besluit hij het eiland te verkopen aan een rijke popster op leeftijd en wil ruilen en zo wordt het eiland een rustoord voor gestoorde popsterren en krijgt hij veel beroemdheden op bezoek die grif betalen. Hij schildert ze na en verkoopt ze ook nog eens en zo is hij stinkend rijk geworden.

Hij mist zijn moeder echter zo erg dat hij besluit terug te gaan naar friesland en bezoekt haar in het bejaardenhuis en gaat er zelf ook wonen en geeft elke dag aan een goed doel.
Op een dag krijgt hij last van het roken, de rikketik, en moet stoppen en wordt stil in zijn hoofd zonder cafeïne. Daar zit hij dan, tot niets in staat. Niemand komt meer langs en zijn geld is verdwenen. Daarom lijkt het hem zelf ook maar beter te verdwijnen en gaat samen met moeder naar een naastgelegen onbewoond eiland tot het einde der dagen in zicht komt en ze samen gaan naar een vrediger oord wat niet van deze wereld is.


Meenemen naar onbewoond eiland:
-------------------------------
mobieltje, blik snert, zonnebrandcrème, schaakstukken, dagboek en pen, aansteker

Schrijver: foppe oostenbrug, 27 oktober 2011


Geplaatst in de categorie: woonoord

3.0 met 4 stemmen 209Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)