Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Verhaal van foppe als moderne Don Quichotte

Als kleine jongen las Foppe veel arendsoog boeken. Zijn vriend was witte veder en hij was altijd precies zestig seconden dood bij het indianen en cowboytje spelen. Op heterdaad werd hij betrapt op het fietsen in het parkje maar stapte meteen weer op de fiets.
Nog meer boeken werden in huis gehaald en er werd flink gestudeerd op de universiteit in het verre zuiden van het land. Ook het vrouwenspel had zijn zinnen in de macht en elk meisje vond hij leuk.
Op een dag was het speelkwartier voorbij en moest hij werken voor de kost en dat werd de politie om de kost te verdienen voor zijn vriendinnetje. Hier had hij echter last van windmolens die hem achterdochtig maakten en hij nam dan een drankje maar het mocht niet baten. Verslagen in de strijd bracht men hem midden in de nacht naar huis en daar deed hij nog raarder zodat hij naar het geestelijke ziekenhuis moest voor pillen tegen zijn windmolens. Als vriendje kreeg hij zijn ezel en dappere en zorgzame moeder.
O wee, nee lezen kon hij niet meer maar nog erger hij begon te schrijven want hij wilde toch wat doen. Op een dag was het zover en hij moest het huis uit. Nu was zijn kwetsbaarheid toch wel genoeg bekend en hij werd opgenomen in de kring van thuislozen met een denkfoutje en daar werd hij goed verzorgd door de vrouwen en hij vertelde ook weer sterke verhalen van zijn heldendaden uit zijn jeugd en zo had hij zijn lesje geleerd.

Op een dag kwam hij in zijn geboortedorp het boek tegen van Don Quichotte en hoopte er hardnekkig in daar weer te wonen. Maar een kleine verkoudheid maakte een einde aan zijn leven en weerhield hem hiervan. Op zijn kruis staat een kleine man die boven zijn grenzen uit wilde steken maar dat alleen op papier kon want hij kreeg een klap van de windmolen en zijn lans was enkel zijn sjekkie om hem te redden uit zijn geestelijke nood.

Schrijver: foppe oostenbrug, 9 maart 2012


Geplaatst in de categorie: adel

4.4 met 11 stemmen 285Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
24 juli 2012
Email:
an.terlouwcasema.nl
Foppe, heb je met genoegen gelezen net als het Roodkapje verhaal, je doet het goed en verwoordt het meer dan uitstekend!
Naam:
Wee
Datum:
9 maart 2012
'Hier had hij echter last van windmolens', 'en zijn lans was enkel zijn sjekkie' ... Deze zinnen raken. Op de jou zo eigen wijze je strijd weer bijzonder verwoord.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)