Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Schilderen met Foppe

Sinds vijf jaar schilder ik. Ik vind het heel leuk om te doen. Nu ben ik eindelijk zover dat er ook iets moois ontstaat. Ik heb vier doeken van van gogh nageschilderd op mijn eigen manier in geel met blauw. Het zelfportret, de zonnebloemen, de sterrenhemel en vandaag als laatste het kraaienveld.
Het is wel wat simpel en kleurrijk en expressionistisch en ik maak ze in een half uur tijd. Daarna rook ik ettelijke pafkes en ga naar huis met medeneming van het grote doek en dan hang ik het op op mijn kamertje en zet ze op de foto en mail ze naar vrienden. Ook heb ik een foto van mezelf als van gogh met hoedje en gele trui met het schilderij er naast. Misschien heb ik met van gogh omdat hij ook iets aan zijn hoofd had en ik ook.

Eerst schilderde ik heel simpel en werd het niets. Ik doe het op het activiteitencentrum van de organisatie pi/groep waarbij ik woon omdat ik dat niet helemaal zelfstandig kan en zo ook een praatje heb. Ik heb felle kleuren ook veel oranje en bloemen vind ik heel mooi en dat zijn ook de leukste schilderijen. Met boten heb ik ook iets en die maak ik dan ook. Ik doe het uit mijn hoofd maar van een voorbeeld wordt mooier hoor. En alles is toch al gedaan en ik doe het op zijn fops een moment van krachtige energie en soms fiets ik er ook helemaal heen 's morgens vroeg al of ze brengen me met slecht weer met de auto.

Schilderijen bekijken in galeries doe ik al langer maar dan moet het wel figuratief zijn. Klaas koopmans de fries vind ik heel mooi en dus van gogh en expressionisme en abstract niet zo en het liefst felle kleuren en groot. Schilderijen om te kopen vind ik veel te duur dat kan ik niet betalen van twintig euro zakgeld. Daarom maak ik ze maar zelf.

Ik vind het leuk om te doen want ik kan het goed en ik ben zomaar klaar met smeren en denk er ook niet lang over na maar zoek wel een voorbeeld. Heel realistisch tekenen kan ik helaas ook niet. Wel maak ik schilderijen voor de begeleidsters en die vinden ze ook leuk. Heel lang kan ik me niet concentreren maar ik ben wel snel en het lijkt leuk met mooie kleuren combinaties en soms ook roze. Dieren en mensen en landschappen en bloemen dat is het wel. Veel fantasie heb ik verder niet in het moderne gebeuren maar ik heb er veel plezier in en doe het trouw eenmaal of tweemaal per week.

Een uitzondering is herman brood en als ik heel snel denk kan ik dat ook namaken hoor maar dan wat ruiger en veel zwarte poppetjes. Dat was het wel ongeveer. Schilderen kan iedereen maar iedereen op zijn eigen manier en dit is mijn manier. Foppe van gogh de schilder.

Schrijver: foppe oostenbrug, 8 mei 2012


Geplaatst in de categorie: schilderkunst

4.1 met 14 stemmen 344Er zijn 9 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
30 mei 2012
Email:
joke190411telfort.nl
Nu ben ik benieuwd of jij óók korenbloemen kan schilderen?
Kan je die ook laten zien en misschien wat over schrijven zou wel heel leuk zijn!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
14 mei 2012
Beste Foppe, ik heb n.a.v. jouw hartenkreet een gedicht geschreven voor Klaas Koopmans en ik snap de link. Het staat op Netgedichten.nl en ik hoop dat je het geslaagd vind. Onthoud dit, niemand is in wezen in staat om jou klein te krijgen!
Naam:
Wee
Datum:
12 mei 2012
Foppe, wat een mooie foto!
Knap geschilderd, ik doe het je niet na.
Leuk je zo te kunnen zien, en je bent geheel in (kleuren)stijl :)
Naam:
Wee
Datum:
10 mei 2012
Weer graag gelezen, Foppe. En ik zou ook wel een schilderij van jouw hand willen zien :)
Naam:
foppe oostenbrug
Datum:
10 mei 2012
Email:
foppeoosttelfort.nl
dank voor het compliment
de foto van het schilderij gemaild
en mijn oren zitten er nog aan hoor
ik luister liever stereo
Naam:
J.de Groot
Datum:
10 mei 2012
Email:
joke190411telfort.nl
Foppe, als jij het zo leuk vindt om te doen, moet je lekker doorgaan, en als je iets moois hebt gemaakt kan je het misschien eens laten zien aan iedereen.
Komt wel goed met jou!
Naam:
Scheer
Datum:
9 mei 2012
Zolang je je maar geen oor afsnijdt, vinden je fans alles dat jou al lezend hier weer zo plastisch schildert goed.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
9 mei 2012
Email:
moi636yahoo.com
Volgende keer zou ik graag een voorbeeld willen zien, ben benieuwd!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
9 mei 2012
De meeste kunstschilders zijn begonnen met het naschilderen van voorgangers. Jij schildert Van Gogh na, maar je zegt dat je zijn kunst niet zo waardeert, wat best opmerkelijk is, liever dat van ene Klaas Koopmans, die ik nog niet kende. Weet je dat je rijk kunt worden, als je zo goed Herman Brood kunt naschilderen? Eerst flink je persoonlijke stijl ontwikkelen en dan de boer op. Nooit geschoten, is altijd mis. Ik hoop dat je doorgaat met je kunstcarrière, zodat je ook eens wat meer dan die schamele twintig euro op zak hebt en eens een echte Koopmans kunt kopen!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)