Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De pot verwijt de ketel...

President Assad heeft een dik uur nodig om zich van zijn eigen gelijk te overtuigen in een onkwetsbaar gewaande, riante gespreksruimte, vol gelijkgestemde ja-knikkers en klapvee (woord geleend van Theo van Gogh).

'And sympathy is what we need, my friend, cause there is not enough love going round!', prachtige zin uit 'Sympathy' van Marillion.

Huichelaar met pokerface Assad (assasin!) blijft fier overeind staan in zijn gladgestreken maatkostuum en zijn buik vol exclusieve delicatessen. Hij noemt zijn tegenstanders terroristen, die veelal uit het buitenland komen en die nog erger zijn dan monsters, gezien het wereldschokkende bloedbad van laatst. Hij steekt zijn struisvogelkop wel heel ver in het ontkennende zand, want het waren juist zijn asociale vechtjassen, die dat bloedbad op hun geweten hebben en hij dus ook. Sad Assad houdt zijn robotrug recht en wil van geen centimeter wijken weten, terwijl echt grote leiders hun plaats weten en nederigheid niet zien als een groot verlies, maar als een eer.

Syrië koerst aan op een rampzalige burgeroorlog en Libanon is al geïnfecteerd. Natuurlijk zal het Vrije Syrische Leger niet uit louter lieverdjes bestaan, ook aan hun handen kleeft onschuldig bloed en grote onrechtvaardigheid, maar als beide kampen de poot stijf houden, dan is een vreedzaam einde nog lang niet in zicht. Grote ongelijkheid in welvaart is iets wat zeker bestreden mag worden, maar als je dat met wapens doet, dan is er weinig kans op hereniging. Toch pleit ik voor een internationale interventie, omdat dat hoogstwaarschijnlijk de minste schade oplevert en beide interne kampen voor schut zet. Er moeten blijkbaar nog ergere dingen gebeuren, voordat er door de wereldlanden wordt ingegrepen, maar als ik hun was, zou ik het niet zover laten komen en nu de knoop doorhakken!

Misschien kunnen Amerikaanse elitegroepen Assad en zijn gezin ontvoeren en voor altijd als machtsfactor doen zwijgen? Haal hoe dan ook de pijnlijke angel uit de patstelling, want een schaakmat voor Assad, dat voel ik op mijn vredig beschilderde boerenklompen wel aan, dat zit er echt niet in!

Schrijver: Joanan Rutgers, 3 juni 2012


Geplaatst in de categorie: oorlog

-1.0 met 2 stemmen 88Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)